Večernji list BiH

Poskoci u Kninu i Sarajevu osvojili 10 medalja i pehar

Fenomenaln­i nastupi posuških sportaša

- Goran Sudar

Posuški Taekwondo klub Poskok protekloga je vikenda zabilježio dva uspješna nastupa. U subotu je na međunarodn­om taekwondo natjecanju u hrvatskome gradu Kninu nastupilo 13 posuških natjecatel­ja koji su se izborili za sedam medalja i pehar za ekipno prvo mjesto u kategoriji kadeta. Najuspješn­iji na ovom natjecanju bili su Marko Bakula, koji u kategoriji kadeta do 33 kilograma s dvije uvjerljive pobjede osvojio zlatnu medalju, i Boris Gavrić, koji u kategoriji do 53 kilograma također ostvario dvije uvjerljive pobjede i osvojio zlatnu medalju.

Srebrne medalje osvojili su: Josip Kapular KM-61 kg, Luka Penava KM53 kg.

Brončane medalje osvojili su: Šimun Topić JM-59 kg, Marta Grubišić KŽ-47 kg, Tomislav Senjak KM-45 kg.

Iako uz dobar nastup, borbe za medalju izgubili su: Lucija Pirić JŽ-49 kg, Dominik Jukić JM-68 kg, Magdalena Gavran KŽ-51 kg, Filipa Bakula KŽ-41 kg, Jozo Ćesić KM-45 kg, Anamarija Miličević KŽ-51 kg.

U nedjelju su članovi posuškog kluba nastupili su na Državnom prvenstvu BiH za mlađe kadete, seniore i forme. Na natjecanju se okupilo više od 250 natjecatel­ja s prostora cijele BiH. Taekwondo klub Poskok nastupio je s 5 natjecatel­ja u disciplini formi, u kojoj brončane medalje osvajaju Ema Bašić i Slavko Lončar. U jakoj konkurenci­ji bez medalje su ostale Lucija Barać, Petra Lončar i Anđa Tomić.

Na seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovin­e u sportskoj borbi nastupile su dvije posuške seniorke.

Filipa Bašić debitirala je u kategoriji seniorki do 62 kg, gdje je, nažalost, izgubila borbu za medalju i završila svoj nastup na 5-8 mjestu. Mihaela Senjak je u kategoriji seniorki do 57 kg u četvrtfina­lnoj borbi ostvarila uvjerljivu pobjedu rezultatom 2:0 i tako osigurala brončanu medalju koju je i osvojila nakon poraza u polufinalu. Mihaela se nakon 5 godina stanke zbog studija vratila u dvoranu i na tatami te dokazala da se mnogo ljubavi prema ovom sportu i klubu, upornošću i radom sve može postići.

Posuške sportaše na ovim natjecanji­ma pratili su trenerica Lucija Bašić i trener Petar Boban uz podršku roditelja. - Čestitamo svim poskocima na nastupu i ostvarenim rezultatim­a, a posebno Mihaeli koja je posuški klub nakon godinu dana bez seniorskih rezultata vratila među najbolje u BiH

• - navode iz Općine Posušje.

Posuške sportaše na ovim natjecanji­ma pratili su trenerica

Lucija Bašić i trener Petar Boban uz podršku roditelja

je iza posuškog Taekwondo kluba Poskok, koji je u subotu i nedjelju zabilježio dva nastupa

 ?? ?? USPJEŠAN VIKEND
USPJEŠAN VIKEND

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia