Večernji list BiH

Bojan Trkulja preuzeo klupu Zvijezde 09: Potrudit ćemo se o(p)stati u ligi

-

FK Zvijezda 09 prije nekoliko dana neočekivan­o je ostao bez trenera nakon što je Darko Milisavlje­vić podnio ostavku, no bh. premijerli­gaš ekspresno je uspio pronaći zamjenu za njega, prenosi sportsport.ba. Zvijezda 09 potvrdila je da Milisavlje­vić više neće biti na klupi ovog kluba zbog zdravstven­ih problema te da je nakon razgovora s liječnicim­a odlučio da je to za njega trenutačno najbolje i jedino rješenje.

Milisavlje­vićev odlazak sigurno se biti udarac za Zvijezdu 09 jer je ovaj tim uspio ostvariti nekoliko dobrih rezultata u nastavku prvenstva i uključiti se u borbu za opstanak u društvu najboljih.

Sigurno da je Milisavlje­vić odlazak bio iznenađenj­e za čelnike kluba, ali su oni brzo reagirali i uspjeli pronaći novog trenera.

Iz Zvijezde 09 potvrđeno je da će novi trener ovog tima biti Bojan Trkulja koji se vraća u svoj nekadašnji klub. Potpisao je ugovor do kraja sezone s opcijom nastavka suradnje na još godinu dana.

- Što se tiče mog povratka u Zvijezdu, prvo moram kazati da su se neke pozitivne stvari u mom trenerskom pozivu počele odvijati od Zvijezde. Poslije Zvijezde sam se i otisnuo u inozemstvo, gdje sam radio šest godina s uspjehom. Prvo u arapskim zemljama (Kuvajtu i Libanu), a zatim i dvije godine u mađarskom nogometu, prvo u Ujpeštu, zatim i u Kisvardi.

Wwin ligu ili, kako je volim nazvati, Premijer ligu BiH dobro poznajem, prvenstven­o iz igračkih dana, a potom i kroz trenerski posao. Te 2018. godine, kada sam radio kao trener u stručnom stožeru Zvijezde, bio sam u začetku trenerske karijere s tek dvije godine staža u trenerskom poslu, tako da mi je Premijer liga donijela određeno iskustvo. Liga uopće nije laka i izazov je raditi u njoj.

Ne treba trošiti riječi o očekivanji­ma. Mi imamo za cilj i očekujemo samo pozitivno, a to je da ćemo izboriti opstanak u ligi. Općenito, igrački kadar je selektiran i sastavljen da ima kvalitete za mnogo više ciljeve,

• a ne za opstanak u ligi.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia