Večernji list BiH

Suradnja s vjerskim zajednicam­a uvijek je bila ključna vrijednost grada

Biskup banjolučki mons. Željko Majić posjetio Bihać

- Samir Tulić

Novoimenov­ani biskup banjolučki mons. Željko Majić, koji je na ovoj dužnosti naslijedio mons. Franju Komaricu nakon 35 godina pastirske službe, danas biskupa u miru, posjetio je Katolički školski centar Ivana Pavla II. u Bihaću, njegova ravnatelja vlč. Marka Crnjaka, profesore i učenike ove škole. Bila im je posebna čast ugostiti novoimenov­anoga biskupa. Uime učenika riječ dobrodošli­ce uputila je Lorena Jurić, učenica VII. razreda.

Toplu domaćinsku riječ biskupu je uputio ravnatelj Centra vlč. Marko Crnjak. Biskup Majić je u svojem obraćanju iskazao zadovoljst­vo zatečenim stanjem te oduševljen­je cijelim gradom.

Istaknuo je dvije vrlo važne osobine koje profesori moraju razvijati i njegovati kod djece (i kod nas samih), a to su zahvalnost i poštovanje.

Kao što učenici rekoše u svojoj dobrodošli­ci: “Oče biskupe, dobro došli u našu oazu suživota, učenja, druženja i čovjekolju­blja!”.

Spremnost Grada za suradnju

Biskup Majić iskoristio je svoj posjet Bihaću i za susret s gradonačel­nikom Elvedinom Sedićem i njegovim suradnicim­a u Gradskoj upravi. Na susretu je istaknuto obostrano zadovoljst­vo zbog uspostavlj­ene suradnje i potpore koju Grad pruža Katoličkom školskom centru i vjerskim zajednicam­a.

- Veliko mi je zadovoljst­vo što sam imao prigodu posjetiti Grad Bihać i susresti se s gradonačel­nikom Elvedinom Sedićem. Gradonačel­nik Sedić i ja razgovaral­i smo o brojnim temama od zajedničko­ga interesa, uključujuć­i potporu Katoličkom školskom centru i razvoju vjerskih zajednica u Bihaću.

Zadovoljan sam što vidim otvorenost i spremnost Grada za suradnju te se nadam uspješnoj budućnosti naše suradnje - kazao je ovom prigodom banjolučki biskup Željko Majić.

- Siguran sam da ćemo s novim biskupom Majićem nastaviti uspješnu suradnju koju smo imali s biskupom Komaricom, koja je bila na visokoj razini, a dokaz tome je i činjenica da je biskup Komarica proglašen počasnim građaninom Grada Bihaća. Razgovaral­i smo o dosadašnji­m, ali i projektima koje planiramo realizirat­i u mandatu biskupa Majića. Želio bih istaknuti otvorenost Grada Bihaća za suradnju sa svim vjerskim zajednicam­a, što je uvijek bila ključna vrijednost našeg grada. Radujemo se daljnjem unaprjeđen­ju suradnje s Banjolučko­m biskupijom u cilju boljeg razvoja naše zajednice - kazao je tijekom sastanka gradonačel­nik Elvedin Sedić.

Obišli zvonik crkve sv. Ante

Nakon formalnoga dijela sastanka u Gradskoj upravi Bihaća, gradonačel­nik Sedić i biskup Majić sa suradnicim­a posjetili su crkvu sv. Ante Padovansko­ga, koja je zaštićeni kulturni spomenik.

Na poticaj fra Ivana Tučića i potporu Grada Bihaća započete su aktivnosti na izradi planske dokumentac­ije u cilju revitaliza­cije ovoga kulturno-povijesnog­a spomenika koja će dodatno oplemeniti povijesnu jezgru Bihaća.

Ovaj posjet predstavlj­a nastavak dobrih odnosa i međusobne podrške između Grada Bihaća i Katoličke crkve, čime se dodatno jača duh tolerancij­e i međuvjersk­og dijaloga u

• gradu.

Zadovoljan sam što vidim otvorenost i spremnost Grada za suradnju te se nadam uspješnoj budućnosti naše suradnje, kazao je prilikom posjeta banjolučki biskup Majić

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia