Večernji list BiH

Dinamo upisao već “upisana” tri boda i sada zaostaje dva za vodećom Rijekom

U zaostaloj utakmici 5. kola Dinamo je s 2:1 slavio nad Varaždinom, ljestvica konačno kompletira­na

- Hina

U odgođenom susretu petog kola SuperSport HNL-a Dinamo je na stadionu Maksimir pred 5.100 gledatelja pobijedio Varaždin sa 2-1 približivš­i se vodećoj Rijeci na svega dva boda zaostatka.

Utakmica je trebala biti odigrana 16. kolovoza, ali je odgođena zbog Dinamove utakmice u kvalifikac­ijama Lige prvaka protiv AEK-a.

Golove za “Modre” zabili su Martin Baturina (26) i Gabriel Vidović (53), dok je strijelac za Varaždin, koji je od 63. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Luka Jelinić, bio Domagoj Drožđek (72).

Bio je ovo treći međusobni susret Dinama i Varaždina ove sezone. U baroknom gradu bilo je 1-1, dok je na Maksimiru Dinamo slavio sa 1-0, ali je Ivan Nevistić u završnici obranio penal Marku Dabri i sačuvao tri boda svojoj momčadi.

Dinamo je ovom pobjedom smanjio zaostatak u odnosu na Rijeku na dva boda. Rijeka vodi sa 68 bodova, a Dinamo sada ima 66 bodova. Varaždin je sedmi sa 33 boda.

Nakon izjednačen­og otvaranja, Dinamo je vrlo brzo zagospodar­io terenom, dok se Varaždin povukao u niski blok i svoju priliku tražio iz kontri.

Prvu veliku priliku momčad Sergeja Jakirovića je imala u 23. minuti. Marko Bulat je ubacio iz kornera do Maura Perkovića koji je gađao lijeve rašlje, ali je Oliver Zelenika sjajnom paradom spriječio gol. Tri minute kasnije “Modri” su svoju dominaciju pretvorili u vodstvo. Josip Mišić je sjajnom asistencij­om pronašao Baturinu na lijevoj strani, a veznjak Dinama je ušao u kazneni prostor i majstorski pogodio dalji kut Zelenikino­g gola.

U 40. minuti domaćin je imao novu veliku priliku, Baturina je majstorski asistirao Franu Brodiću koji je izašao sam ispred Zelenike, no vatar Varaždina je fantastičn­o obranio udarac svom bivšem suigraču. Koliko je Dinamo bio dominantan u prvom poluvremen­u pokazali su i statističk­i podaci. Domaćin je imao 70 posto posjeda lopte, 11-0 u udacima prema vratima, te osam kornera.

U nastavku susreta nastavilo se u istom ritmu. Dinamo je dominirao, a Varaždin se branio. Bilo je samo odigrao je odličnu utakmicu, a asistencij­a Baturini za prvi pogodak Dinama bila je u stilu Luke Modrića pitanje kada će pasti i drugi gol, a to se dogodilo u 53. minuti. Bulat je dodao do Vidovića koji je s lijeve strane opalio s ruba šesnaester­ca pogodivši suprotni kut za 2-0. Novi problemi za goste stigli su u 63. minuti kada je Luka Jelinić zaradio crveni karton zbog prekršaja nad Baturinom.

Međutim, Varaždin je u 72. minuti uspio smanjiti s igračem manje i to iz prvog udarca upućenog prema modrim vratima. Gosti su uputili jednu dugačku loptu prema Dinamovim vratima, Theophile-Catherine je došao prvi do nje, ali se sapleo i pao, što je iskoristio Drožđek i pucao. Nevistić je obranio, ali je gostujući napadač zabio odbijanac u nebranjenu mrežu.

Postignuti pogodak probudio je nadu gostiju, međutim dok kraja susreta više nije bilo golova.

U idućem kolu Dinamo u nedjelju gostuje kod Lokomotive, dok će Rijeka

• ugostiti Goricu.

 ?? ?? JOSIP MIŠIĆ
SUPERSPORT HNL
JOSIP MIŠIĆ SUPERSPORT HNL
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia