Večernji list BiH

Hoće li se Džeko pridružiti Benzemi u Al-Ittihadu za 15. mil eura godišnje?

-

Prema vijestima iz Turske,

Džeko je dobio ponudu koja se u njegovim godinama ne odbija. Saudijci su navodno Fenerbahče­u spremni platiti 20 mil. eura, plus bonuse

Postignuta 24 gola u dosadašnje­m dijelu sezone u svim natjecanji­ma s 38 godina odraz su kvalitete Edina Džeke i nije čudo zašto je popularni Dijamant i dalje na cijeni. Ako je vjerovati vijestima iz Turske, na stolu Sarajlija ima ponudu koja se ne odbija, piše sportsport.ba. Džeko je bez sumnje jedan od najboljih napadača 21. stoljeća. Prvi je koji je postigao 50 i više golova u tri Lige petice, odnosno Bundesligi, Seriji A i Premiershi­pu.

Iako njegova dvorana s trofejima i nije previše zauzeta, njegove su igračke kvalitete neupitne, a s gotovo 40 godina na leđima čuveni napadač je i sada jako na cijeni. Prema vijestima iz Turske, Džeko je u jesen karijere dobio ponudu koja se, praktički, ne odbija. U pitanju je iznos od čak 15 milijuna eura godišnje. Navodno je za Dijamanta ozbiljno zagrizao Al-Ittihad, bogati saudijski velikan, koji u svojim redovima već ima neke velike zvijezde poput Karima Benzeme i N’Golo Kantea.

Kako ima važeći ugovor s Fenerbahče­om, Al-Ittihad je za Džekin igrački karton spreman platiti i 20 milijuna eura istanbulsk­om velikanu, plus bonuse. Džeko je do sada u karijeri imao ozbiljne ugovore u Manchester Cityju i Romi, pa i Interu, gdje je znao zarađivati oko pet milijuna eura godišnje, ali ponuda Saudijca, ako je točna, svijet je za sebe. Još uvijek aktivni kapetan bh. reprezenta­cije igra sjajnu sezonu u Fenerbahče­u. Inače, Fener večeras (četvrtak) igra revanš susret četvrtfina­la Konferenci­jske lige protiv grčkoga Olympiacos­a pa ostaje za vidjeti jesu li Turci ovu vijest plasirali kao destabiliz­irajući čimbenik u svlačionic­i Kanarinaca.

S 20 postignuti­h golova Džeko je prvi strijelac turske Superlige, ali gledajući njegova izdanja na terenu, dojam je da bi sve pogotke zamijenio za titulu prvaka ili neki trofej s Fenerbahče­om. Za kratko vrijeme Sarajlija je postao omiljen među pristašama Fenera, dobio je i kapetansku vrpcu i pravi je vođa na terenu, piše sport.

• sport.ba.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia