Večernji list BiH

Skenderova momčad povela u Banjoj Luci, ali nije imala snage za potpuni preokret

Borac i u uzvratu polufinala Kupa BiH svladao Široki Brijeg (2:1), s ukupnih 5:2 u finalu

- Marko Knezović, R. I.

što je Borac slavio na čitlučkim Barama (3:1) u prvoj utakmici poluzavršn­ice nogometnog Kupa BiH, stručni stožer Širokog Brijega procijenio je kako su izgledi za ulazak u finale Kupa BiH minimalni te da je bolje standardne i najbolje igrače prve postave u uzvratu odmoriti i pripremiti za sljedeću iznimno važnu prvenstven­u utakmicu protiv Igmana, nego ih “trošiti bez veze” u Banjoj Luci.

Trener Dino Skender na Pecari je ostavio: Josipa Bendera, Iliju Mašića, Luku Marina, Marka Capana, Božu Prusinu, Marijana Ćavara, Cyrilla Kpana i Mihaela Kuprešaka. Protiv Borca u zapisnik su “ušli” ili zaigrali igrači koji inače imaju manju ili čak neznatnu minutažu, kao Ivan Puljić, Adam Benić, Mateo Mužek, Tvrtko Buljan, Branimir Barišić, Petar Mišić, nešto standardni­ji Ilija Bagarić, Ivan Pranjić,

Tomislav Tomić, Krešimir Medić te mladi igrači i(li) još juniori: Josip Jelić, Gojko Jelić, David Marković, Filip Matić, Filip Taraba, Marko Matić...

Žuti karton

Ni trener Borca Vinko Marinović nije u igru uveo najbolje snage pa su na klupi ostali: Sesunu procijenio je kako su izgledi za ulazak u finale Kupa BiH minimalni te da je bolje standardne igrače prve postave u uzvratu odmoriti za Igman bastian Herrera, Max Ćelić, Srđan Grahovac, Jakov Blagaić... Prvo poluvrijem­e Široki se vješto branio i opasno napadao pa je prvi opasno prijetio (Bagarić u 6., Mišić u 18., Mislav Matić u 39. minuti...).

Bagarića je u gol-prigodi u 35. minuti u šesnaester­cu grubo oborio Nikola Pejović. On, suigrači i svi s klupe gostiju tražili su jedanaeste­rac, ali zenički sudac Sabrija Topalović ponio se “kadijski” i pokazao Bagariću žuti karton zbog navodnog simuliranj­a.

Da podsjetimo: to je onaj isti Topalović koji je prije tri sezone u Mostaru teško oštetio Velež upravo protiv Borca pa su domaći navijači nasilno prekinuli utakmicu. Neredi su tada završili paljevinom Topaloviće­va automobila u jednom tunelu prema Sarajevu, ali je zenički sudac “sačuvao glavu”. Zanimljivo je da je tada sudac Topalović od NS-a BiH naplatio štetu u iznosu od 13.900 KM.

Imali su u prvih 45 minuta i Banjolučan­i svoje prigode (Jovo Lukić u 17., Pejović u 40. minuti). U nastavku gosti su djelovali kao da idu na sve ili ništa. Mišić je zaprijetio u tri navrata, a onda je junior Marko Matić u 69. minuti drsko i “igrački” utrčao među domaće braniče i glavom zabio loptu u kut pored nemoćnog vratara Borca Marka Miloševića za 0:1. Iskusni trener domaćih Marinović osjetio je da su kola pošla nizbrdo te je “gurnuo” u igru jake adute Blagaića, Hrelju, Vukovića...

Dino Skender s klupe nije imao čime prikladno odgovoriti pa je Borac u završnici preuzeo inicijativ­u. Prvo ime utakmice, Borčev “srednjak” Stefan Fićović, jedan je “odbijanac” spretno iz zaokreta poslao u mrežu (77.) za 1:1. Puni rezultatsk­i preokret dogodio se tri minute prije kraja susreta, kada je Damir Hrelja neobranjiv­o zatresao mrežu Širokog za konačnih 2:1 i ukupnih 5:2 za Banjolučan­e te prolazak u finale Kupa BiH.

Prvo poluvrijem­e Široki se vješto branio i opasno napadao pa je prvi opasno prijetio (Bagarić u 6., Mišić u 18., Mislav Matić u 39. minuti...)

Pokušali do jedanaeste­raca

- Mi smo znali s kakvom ekipom dolazimo i napravili smo plan da od te ekipe izvučemo maksimum. Svaka im čast, odigrali su odličnu utakmicu. Nažalost, kod 0:1 bila je dobra prilika da pokušamo dovesti utakmicu do jedanaeste­raca. Nažalost, okrenulo se na drugu stranu, puno propušteni­h prilika. Danas je bilo puno mladosti, puno juniora. Igrom igrača, koji dosad nisu bili u prvom planu, mogu biti zadovoljan - istaknuo je trener Širokobrij­ežana Dino Skender nakon ispadanja od banjolučko­ga

• Borca.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia