Večernji list BiH

Budimir izišao iz bolnice, ima još nade da zaigra na Euru

- Martin Bubanović

Hrvatski reprezenta­tivac, Žepčak Ante Budimir, otpušten je iz Sveučilišn­e bolnice u Navarri. Napadač Osasune je u utakmici 31. kola španjolske La Lige protiv Valencije (0:1) slomio tri rebra. Iz njegova kluba javljaju kako će nakon tjedan dana morati na novi pregled. Ako sve bude u redu, krenut će s individual­nim treningom. Minimalno mjesec dana trebat će mu da se priključi ostatku momčadi, a nakon toga mogao bi ponovno zaigrati.

Budimirova ozljeda u ovome trenutku nije nimalo dobra vijest za izbornika hrvatske nogometne reprezenta­cije Zlatka Dalića, kojem bi Budimir iznimno dobro došao na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Natjecanje počinje u lipnju, a Hrvatska je u teškoj skupini sa Španjolsko­m, Italijom i Albanijom.

Nova objava Osasune daje naslutiti da bi hrvatski napadač mogao biti spreman, čime bi Dalić imao više izbora na poziciji centarfora. Budimir je u posljednje vrijeme u sjajnoj formi, što se, nažalost, nije moglo vidjeti u dvoboju s Valencijom. U španjolsko­m je prvenstvu zabio 16 pogodaka i izjednačen je s Realovim Judeom Bellingham­om. Jedan gol više postigao je samo Artem Dvobyk iz Girone.

U kobnoj utakmici Valencija je povela u 18. minuti pogotkom Andrea Almeide. Za OsaNakon

Iz Osasune kažu kako će nakon tjedan dana morati na novi pregled. Ako sve bude u redu, krenut će s individual­nim treningom. Minimalno mjesec dana trebat će mu da se priključi ostatku momčadi, a nakon toga mogao bi ponovno zaigrati

u ovome trenutku nije nimalo dobra vijest za izbornika Vatrenih Zlatka Dalića

je u 97. minuti susreta dosuđen jedanaeste­rac, ali Budimir ga je bizarnim spletom okolnosti promašio. Spotaknuvš­i se o vlastitu nogu, samo je pogurnuo loptu na oduševljen­e vratara Valencije.

Hrvatski se reprezenta­tivac razočaran ovakvim ishodom ispričao momčadi i treneru Jagobi Arrasteu. Trener je odgovorio kako nema potrebe za isprikama s obzirom na to koliko je doprinio momčadi ove sezone. Dodao je kako mu zbog promašaja nemaju što zamjerati, već ga mogu samo ohrabriti da se što brže oporavi

• i nastavi sa sjajnim igrama.

 ?? ?? BUDIMIROVA OZLJEDA
BUDIMIROVA OZLJEDA

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia