Večernji list BiH

Čak četiri izbornika napustila reprezenta­ciju BiH u 16 mjeseci

Milošević, Kodro, Hadžibegić i Petev za to su vrijeme ostvarili s BiH tek ukupno tri pobjede

-

imati više uspjeha, vidjet će se već na njegovu debiju s Engleskom 3. lipnja

Čak četiri izbornika - Savo Milošević, Meho Kodro, Faruk Hadžibegić i Ivaylo Petev napustila su nogometnu reprezenta­ciju Bosne i Hercegovin­e u posljednji­h 16 mjeseci, a za to vrijeme BiH je ostvarila tek tri pobjede, piše reprezenta­cija.ba. Sada na “vruću klupu” sjeda 52-godišnji Mostarac Sergej Barbarez nakon što Nogometni savez BiH s Miloševiće­m nije produljio ugovor.

Savo Milošević BiH je preuzeo u rujnu 2023. godine i ekipu je vodio na pet utakmica, odnosno izbornik je bio točno 200 dana. Za to je vrijeme ostvario jednu pobjedu te doživio četiri poraza.

Meho Kodro bio je izbornik samo dvije utakmice, odnosno 49 dana. Kodro je na klupi BiH imao jednu pobjedu i jedan poraz.

Faruk Hadžibegić na izborničko­j je poziciji bio 170 dana. U četiri

utakmice uspio je jednom pobijediti, a upisao je i tri poraza.

Ivaylo Petev izbornik je bio nešto dulje, i to od siječnja 2021. do prosinca 2022. godine, odnosno 703 dana. BiH je vodio na 20 utakmica, a imao je učinak od šest pobjeda, sedam remija te sedam poraza.

Prije Peteva BiH je vodio Dušan Bajević, i to od 21. prosinca 2019. do 1. prosinca 2020.

Inače, Engleska i BiH će 3. lipnja na St James’ Park stadionu u Newcastleu od 20.45 igrati prijateljs­ki susret na kojemu će kao izbornik svoj debi imati Sergej Barbarez. Inače, ulaznice su za taj susret jučer puštene u prodaju. Bh. navijači ulaznice mogu kupiti preko službenoga distribute­ra FA Engleske. Cijene ulaznica iznose 30 (oko 70 KM) i 40 funti (oko 90

• KM).

 ?? ?? HOĆE LI NOVI BH. IZBORNIK
HOĆE LI NOVI BH. IZBORNIK

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia