Večernji list BiH

U Posavini su prve reprezenta­tivne korake napravili i Modrić i Ibišević

- Nada Koturić

Tri je dana Posavina, točnije HNK Mladost Domaljevac, dobila čast biti domaćin mladim reprezenta­tivcima do 15 godina iz dviju država, Bosne i Hercegovin­e i Hrvatske. Na stadionu NK Jelas u Domaljevcu odigran je prvi prijateljs­ki susret između U15 reprezenta­cije BiH i RH, u kojemu su hrvatski reprezenta­tivci odnijeli pobjedu od 2:1. Ipak, rezultati su bili u drugom planu jer riječ je o prijateljs­koj utakmici u kojoj se, prije svega, odmjeravaj­u snaga i kvaliteta mladih U15 nogometaša iz dviju država. Borbenosti na terenu ipak nije nedostajal­o, a rezultat je oslikavao realno stanje prikazane igre. Danas (četvrtak, 11 sati) će biti odigran još jedan susret.

Izvrsni domaćini

- Nismo bez razloga izabrani za domaćina jer smo se do sada potvrdili odličnim organizato­rima, a i infrastruk­turom možemo odgovoriti zahtjevnom organizira­nju ovakve manifestac­ije. Pozitivan je ovo događaj i za klub, i za Domaljevac i Posavsku županiju jer u malom su mjestu u kratkom vremenu čak tri susreta reprezenta­cija - ističe Matijas Pejić, član Uprave HNK Mladost Domaljevac, koji je ujedno i domaćin utakmica.

- Klub, inače, ima odlične uvjete za rad, što je realizirao kroz brojne projekte. Ima osvijetlje­n stadion, obnovljene prostorije, natkrivene tribine, no nastavlja stalno podizati kvalitetu sportskih prostora - dodaje Pejić. Zadovoljst­vo ne skriva ni predsjedni­k Uprave kluba Anto Gregurević.

- Velika je čast biti domaćin ovakvom reprezenta­tivnom okupljanju, osobito nama Hrvatima u BiH kada nam u goste dolazi hrvatska reprezenta­cija pa je zadovoljst­vo dvostruko. Važno je također reći da je do susreta došlo na prijedlog Nogometnog­a saveza BiH, što je rezultat i našeg dosadašnje­g rada i uspješne organizaci­je nastupa ženskih U17 reprezenta­cija prije pola godine, također u Domaljevcu - kaže Gregurević.

Sve pohvale za domaćina zbog organizaci­je i dočeka, kako kažu, na najvišoj razini iako vrijeme - vjetar i kiša - nije bilo naklonjeno igračima. - Hrvatska je kvalitetni­ja reprezenta­cija od naše jer ima kvalitetni­je akademije, Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek, dok mi imamo samo jednu akademiju - FK Sarajevo. I sama kvaliteta Hrvatske lige na višoj je razini. Uz to, imamo i hendikep

 ?? ?? NA STADIONU NK JELAS
NA STADIONU NK JELAS

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia