Večernji list BiH

Ono što Đoković radi s 36 godina neviđeno je

Novak ne ide nikamo, osvojit će još Grand Slamova. Njegova dominacija još nije gotova, kazao je legendarni teniski trener Rick Macci

- (Fena)

Kiseljačan­i se ovih dana spremaju za jedan nesvakidaš­nji događaj. Naime, ovaj bh. grad sredinom svibnja bit će domaćin Svjetskog prvenstva u spinning ribolovu, odnosno ribolovu umjetnim varalicama. Prema riječima predsjedni­ka Sportsko-ribolovnog saveza BiH Danijela Kobačića, očekuje se dolazak ribolovaca iz dvadesetak zemalja.

- Svjetsko prvenstvo bit će održano od 15. do 20. svibnja na rijeci Lepenici u Kiseljaku, a jednim dijelom i na rijeci Lašvi u Busovači. Očekujemo dolazak oko 20 reprezenta­cija, već dulje radimo i pripremamo staze - rekao je Kobačić.

Svjetsko prvenstvo vrhunac je sezone u ovoj vrsti ribolova, koja je, osim fly-fishinga, jedna od najpopular­nijih disciplina lova na predatorsk­e vrste riba. Reprezenta­ciju BiH činit će najbolji ribolovci spinning lige koja se svake godine održava na nekoliko bh. rijeka.

S obzirom na to da je ribolov jedna od ciljanih aktivnosti kada je u pitanju promocija turizma na području središnje Bosne, podršku čitavom događaju daje i Turistička zajednica Srednjobos­anske županije.

- Ovo prvenstvo bit će značajno i za promociju ovog dijela turistički­h potencijal­a središnje Bosne. Ribolov je, uz planinaren­je i biciklizam, jedna od grana aktivnog turizma u kojoj itekako imamo što za ponuditi gostima, tako da ćemo i mi dati svoj doprinos promociji ovog događaja - rekao

• je ravnatelj TZ-a SBŽ-a Miroslav Matošević.

Legendarni teniski trener Rick Macci, koji je svojim radom i sposobnost­ima stvorio nekoliko jako dobrih tenisača, među kojima je i Serena Williams, pričao je o prvom reketu svijeta, o srbijansko­m tenisaču Novaku Đokoviću, koji u ovoj godini još nema titulu (treći put u Noletovoj karijeri), prenosi avaz.ba.

- Novak ne ide nikamo, osvojit će on još Grand Slam titula. Njegova dominacija još nije gotova. Možda on nije tako dominantan prošle godine, kada je osvojio tri Grand Slama, a u Wimbledonu izgubio finale u pet setova od Carlosa Alcaraza. I dalje može biti jedan od najboljih na svijetu. Ljudi ne razumiju da je ono što on radi sa svojih 36 godina neviđeno. Nikada nismo vidjeli ništa slično. Zato je on “Goat” - rekao je iskusni stručnjak.

- Naravno, vrijeme je nepobjediv­o i jednog dana imat ćemo “novog šerifa” u gradu, Alcaraza ili Sinnera. Ti ga momci mogu pobijediti, ali Đoković će moći osvojiti još velikih titula prije nego što kaže da je kraj. Vjerujem da će Sinner i Alcaraz u budućnosti dominirati tenisom, a pridružit će im se još netko. Bit će to velika dvojka, ali

• neće tako ostati - kazao je Macci.

– Očigledno ne može bez drame. Poljaci su deset minuta prije kraja išli na sve ili ništa. Umjesto vratara uveli su dodatnog igrača. Poljska je sjajna momčad i s igračem više bili su jako opasni. Na kraju krajeva, postigli su taj pogodak za 1:2, no pravi problemi nastali su dvije minute prije kraja kada je Postružin dobio crveni karton. Sada smo se branili samo s tri igrača, a oni su napadali s pet. Branili smo se koliko smo mogli, primili smo pogodak, ali bitno je da smo izdržali do kraja – rekao je Kristian Čekol, sjajni igrač Futsal Dinama.

Hrvatskoj je jako puno nedostajao Luka Perić koji je u prvoj utakmici dobio parni žuti karton.

– Nikad više ne želim gledati utakmicu sa strane. To je grozan osjećaj. Istina, navijaš, drži te adrenalin, ali imaš osjećaj nemoći. Najradije bih utrčao na parket i pomogao, a ne mogu. Eto, na kraju su moji pogoci u Poljskoj bili zlata vrijedni. Jedva čekam Svjetsko prvenstvo, da vidim koliko možemo napraviti na svjetskoj sceni. Ona generacija prije 24 godine bila je na korak do polufinala, ali tada je na SP-u igralo manje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia