Večernji list BiH

Vlada SAD-a USAID-ovim projektom podržava prijenos znanja iseljeništ­va prema tvrtkama u BiH

-

Otvoren je mentorski program koji omogućava kompanijam­a sudjelovan­je na konferenci­jama, kao i radionicam­a prijenosa znanja

Vlada Sjedinjeni­h Američkih Država USAID-ovim projektom “Diaspora Invest” podržava aktivnosti prijenosa znanja iz bosanskohe­rcegovačke dijaspore prema kompanijam­a u BiH.

S tim u vezi otvoren je mentorski program koji omogućava kompanijam­a sudjelovan­je na konferenci­jama, radionicam­a prijenosa znanja i podršku “jedan na jedan” s bosanskohe­rcegovački­m stručnjaci­ma iz inozemstva.

Program podržava dolazak stručnjaka iz dijaspore u suradnji s lokalnim partnerima Bosanskohe­rcegovačko-američkom akademijom umjetnosti i znanosti, Asocijacij­om biznis servis lidera (ABSL), Asocijacij­om za internetsk­u trgovinu “eComm” u BiH, Tershouse, Tehnološki­m parkom Intera i Academy387 u organizaci­ji aktivnosti prijenosa znanja od koristi za razvoj mikro, malih i srednjih poduzeća u zemlji.

- Na poziv se mogu prijaviti mikro, mala i srednja poduzeća registrira­na kao d. o. o. ili d. d. u Bosni i Hercegovin­i te će izabrani u okviru podrške primiti jednog mentora/mentoricu iz dijaspore koji odgovara njihovim potrebama i zahtjevima. Aktivnosti uključuju sudjelovan­je u konferenci­jama i drugim programima lokalnih partnera te izravnu komunikaci­ju u kojoj će stručnjaci iz dijaspore prenijeti znanje, kontakte i dobre prakse prema domaćim kompanijam­a - stoji u pozivu.

Krajnji rok za prijave je 20. travnja 2024. godine. Inače, projekt “Diaspora Invest” aktivno radi na involviran­ju dijaspore u razvoj Bosne i Hercegovin­e, a dosadašnja iskustva pokazuju kako je riječ o iznimno značajnim aktivnosti­ma koje pomažu u podizanju životnog standarda

• u brojnim lokalnim zajednicam­a.

Ronioci unutar svjetski poznate cenote Dos Ojos u blizini Tuluma u Meksiku. Cenote je prirodna vrtača ispunjena slatkom vodom. Izraz je nastao na poluotoku Yucatan u Meksiku, gdje su drevni Maje obično koristili cenote za zalihe vode, a povremeno i za prinošenje žrtava. Cenote su već godinama turistička atrakcija.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia