Večernji list BiH

U Olovu još sanjaju stići Slobodu, ali Tuzlaci imaju laganu zadaću u Doboj/Kaknju

U 23. kolu Prve lige Federacije BiH pet je utakmica na programu danas (subota), tri preostale u nedjelju (Zenica, Gornji Rahić, Olovo)

-

U 23. kolu Prve lige Federacije BiH ovoga vikenda u Doboj/Kaknju igrat će se neobičan dvoboj. Neobičan jer posljednji s ljestvice, bivši premijerli­gaš Mladost, gotovo sigurni budući drugoligaš, ugošćuje vodeću Slobodu iz Tuzle, vjerojatno­g budućeg prvaka i povratnika u Wwin ligu BiH. Reći će netko: - Pa nema tu ništa neobično.

Opasnost od ispadanja

Možda i nema jer Sloboda je izraziti favorit, ali bila je favorit i u prošlom kolu, ali joj je autsajder Radnik odnio bod s Tušnja... Ova put Radnik će u derbiju “jako ugroženih” u Hadžićima ugostiti Jedinstvo, koje proljetos rijetko gubi na gostovanji­ma. Oba kluba imaju po 23 boda i u velikoj su opasnosti od ispadanja. U Olovo stiže Budućnost, nimalo bezopasna momčad, sposobna za svako iznenađenj­e i... vjerojatno željna nadoknadit­i izgubljene bodove u prošlom kolu protiv Zvijezde.

Iz Stupčanice tvrde kako još nisu odustali od borbe za naslov iako im Sloboda bježi pet velikih bodova. Možda Olovljani vide neku prigodu za preskočiti Slobodu nakon što joj je Odvjetničk­o društvo Suljić blokiralo žiro-račun zbog duga od čak 900.000 KM. A to je sigurno poremetilo financijsk­o poslovanje kluba s Tušnja, vjerojatno i isplate plaća nogometaši­ma.

TOŠK je kolo ranije poražen kući protiv Goražda (0:2). Tražiti nadoknadu štete u Gornjem Rahiću čini se Sizifovim poslom, no momčadi iz Tešnja nište drugo ne preostaje. Zvijezda je pobjedom u Banovićima kod jake Budućnosti otvorila put k ostanku, ali put će se opet zatvoriti ako ne svlada Gradinu na svojoj Banji ilidži.

Na Bilinu polju u Zenici igrat će Čelik i Bratstvo. Oba kluba nalaze se u sigurnoj zoni i daleko su od borbe za ostanak. Stanje je to kao stvoreno za odigrati jednu dobru utakmicu za dušu gledatelja. Slične su prilike i u Goraždu, gdje istoimena domaća momčad neoptereće­na bilo čim dočekuje BFK Simm-Bau.

Tvrd dvoboj

Dodajmo da je u 22. kolu kao gost slavilo kod TOŠK-a, a BFK Simm-Bau uknjižio tri boda kao domaćin protiv Mladosti. Tomislav je, malo neočekivan­o, kao domaćin u prošlom kolu “darovao” bod Čeliku. Opet je domaćin, ovaj put ugroženom Rudaru, koji se dolazi “čupati” iz opasne zone. Očekuje se tvrd dvoboj, gdje su domaćini ipak u maloj prednosti jer su domaćini.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia