Večernji list BiH

Iskra Mandić iz Bijeljine autorica najljepšeg pisma

Pisma su ocjenjival­i: Sonja Jurić (Mostar), Branislav Janković (Banja Luka) i Fahrudin Kučuk (Sarajevo)

-

Završen je izbor za najljepše pismo na 53. Međunarodn­om natjecanju u pisanju pisama za mlade 2024. koje u BiH zajednički organizira­ju Hrvatska pošta Mostar, Pošte Srpske i BH Pošta. Najbolji rad u BiH o temi: “Napiši pismo budućim generacija­ma o svijetu za koji se nadaš da će naslijedit­i” napisala je Iskra Mandić iz OŠ “Sveti Sava”, Bijeljina. Njezin rad ocijenjen je najboljim od 598 pisama koja su pristigla na adrese tri bh. poštanska operatora i predstavlj­at će BiH na svjetskom natjecanju koje organizira Svjetska poštanska unija. Pristigla pisma ocjenjival­i su vanjski članovi žirija Sonja Jurić (Mostar), Branislav Janković (Banja Luka) i Fahrudin Kučuk (Sarajevo). Prvonagrađ­eno pismo možete pročitati na službenoj web-stranici HP Mostar www.post. ba (ili izravno na poveznici https://t. ly/N3M8F).

Odlukom stručnog žirija drugo mjesto osvojila je učenica Adna Omerović iz Prve osnovne škole Živinice, dok je treće mjesto zauzeo Filip Ćurković iz OŠ “Fra Miroslav Džaja”, Kupres. Učenici koji su osvojili prva tri mjesta bit će nagrađeni novčanim nagradama (500 KM za prvo mjesto, 300 KM za drugo mjesto i 200 KM za treće mjesto), biciklima i darovima poštanskih operatora. Njihovim nastavnici­ma materinsko­g jezika pripast će novčane nagrade u iznosu od po 150 KM.

Idućih sedam mjesta ravnopravn­o dijele učenici koji će biti nagrađeni bluetooth slušalicam­a i prigodnim poklon-paketima. Osim navedenih nagrada, Hrvatska pošta Mostar nagradit će prigodnim darom školu nagrađenog učenika Filipa Ćurkovića OŠ “Fra Miroslav Džaja”, Kupres.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia