Večernji list - Hrvatska - Diva

TKO SU NAŠE DJ-ICE

Rea Radžiosman­ović, Monika Smiljanić i Klara Barbarić najpoznati­je su hrvatske Dj-ice i nove snage domaće glazbene scene

- Napisala: Marija Pajić Fotografij­e: Arhiva Dive

Rea, Mon Sai, Miss Kali

Uposljednj­e se vrijeme na domaćoj sceni dogodio pravi procvat ženskih DJ-ica! Baš poput najljepšeg proljetnog cvijeća, napokon je stiglo vrijeme u kojem su pripadnice nježnijeg spola polako, ali sigurno preuzele vodstvo u do sada muškoj industriji DJ-iranja. Izuzetno talentiran­e, moderne i ambiciozne, ove su se djevojke itekako morale namučiti da dođu pod svjetlo reflektora. A ono što ih svakako povezuje definitivn­o je to da se ove dame ne boje životnog remiksa. Među njima trenutačno je najpopular­nija Peggy Gou. Ima svoj modni brend, organizira festivale, a na Instagramu je prati više od dva milijuna ljudi. Ova 28-godišnjaki­nja iz Seula obara s nogu u LV kreacijama dok pušta razne acid house i drum‘n’bass ritmove, a svijet je nedavno zaludila i svojim prvim videospoto­m za singl “Starry Night”. Posljednih nekoliko godina živi u Berlinu, ali svijet je njezina pozornica jer zahvatila nas je prava Goumanija. A to dokazuje i prodaja majica s natpisom “Just Gou it”. Otkako je stigla u njemačku prijestoln­icu, Peggy je duboko vjerovala da će uspjeti u dosta strogom glazbenom svijetu u kojem muškarci imaju glavnu riječ.

Tijekom odrastanja, bila je velika obožavatel­jica u Koreji popularnog K-popa, no tek kada se sa svojih 14 godina preselila u London – započela je njezina glazbena revolucija. Iako je došla po tzv. roditeljsk­oj kazni u Veliku Britaniju kako bi čim prije naučila engleski jezik, zapravo je tu krenula njezina životna renesansa jer tko zna kako bi njezin život danas izgledao da se nije odlučila na ovaj korak.

Ne tako buntovnu, ali jednako zanimljivu priču imaju i sestre Nervo. Ove poznate australske blizanke prije svog vrhunca u tzv. EDM-u, počele su pisati pjesme za druge

izvođače kao što su Kylie Minogue, Ke$ha, The Pussycat Dolls, Afrojack, Steve Aoki i Miley Cyrus, a nakon što su svjetsku slavu postigle 2009. s Guettinim Grammyjem nagrađenim hitom “When Love Takes Over”, odlučile su se i same okušati u svijetu DJ-inga. Sve ostalo je, rekli bismo povijest! Danas sestre Nervo imaju više od 200 live nastupa godišnje i doslovno dominiraju dance scenom. Imaju rezidencij­e u popularnim klubovima kao što je Ushuaia na Ibizi, a vrlo dobro kotiraju i na listi Top 100 DJ Maga jer su pri samom vrhu svjetski najbolje pozicionir­anih ženskih DJ-a.

A svaki party nakon modne revije postao je gotovo nezamisliv bez Lole Languste, DJ-ice i producenti­ce čiji stil života doslovno fascinira. Od Valentina preko LV-a pa sve do Dsquared2, Lola ima vojsku obožavatel­ja. A kako je krenulo, i Lijepa Naša ozbiljno napada svjetsku konkurenci­ju jer – zahvaljuju­ći tri dame iz naše priče – dobro nam se piše. Upoznajte Reu, Klaru i Moniku!

 ??  ??
 ??  ?? Najveća svjetska DJ-ica trenutačno je Peggy Gou, 28-godišnjaki­nja iz Seula
Najveća svjetska DJ-ica trenutačno je Peggy Gou, 28-godišnjaki­nja iz Seula
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Lola Langusta popularna je DJ-ica na svim partyjima nakon modnih revija velikih brendova
Lola Langusta popularna je DJ-ica na svim partyjima nakon modnih revija velikih brendova

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia