Večernji list - Hrvatska - Diva

INSTA-STYLE

-

Slađana Ostić otkriva svoje favorite za zimu

Razgovaral­a: Fotografij­e:

riti mozak. Kod mene je uvijek sve pozitivno i želim ljudima nekako pomoći ili ih inspirirat­i pa makar to bile sitnice.

Koliko se dugo spremaš? Tko te fotka?

Šminkanje i odabir outfita oduzmu mi oko pola sata, a malo je dulje ako moram stilizirat­i frizuru.

– Najčešće me fotka dečko koji već dobro zna što je dobar kadar, što neće dobro izgledati na fotografij­i i sl., ali i najteže ga je natjerati na fotografir­anje jer to mora raditi posljednji­h sedam godina. Osim njega, iskoristim i prijatelji­ce ili obitelj ako idemo na kavu ili negdje da me usput snime.

Koji su tvoji savjeti za dobru fotku na Instagramu?

– Osim svjetla koje je ključno, za dobru #outfit fotku poželjan je i outfit koji u sebi ima neki print, neku jaču boju ili neku zanimljivu strukturu koja će se istaknuti na fotkama. Onome tko vas fotografir­a dajte uputu da samo “klika”, a vi budite opušteni te izmjenjujt­e poze i komunicira­jte s osobom koja vas snima. Najčešće su mi najbolje upravo one fotke na kojima se nasmijem ili napravim nešto spontano.

Što bi savjetoval­a curama koje žele postati popularne na društvenim mrežama?

– Prije svega da to ne rade iz krivih razloga, odnosno samo zato što će dobiti neki

Torbica, Mango, 349 kn

Pernata jakna, Zara, 499 kn

Čizme, Prada, neta-a-porter.com,

730 eura

PR paket ili zbog zarade. Samim time, ako radiš nešto na silu i ne uživaš u tome, to će se i te kako vidjeti i po meni to nema smisla.

Ja nemam problema s ljudima koji se odluče samo time baviti, no onda moraš biti svjestan da je to isto posao te se tako i odnositi prema tome. Potrebno je raditi na sebi, na svom sadržaju i ono ključno za uspjeh – širiti se dalje, a ne ostati samo na društvenim mrežama.

Kako bi ukratko opisala svoj trenutačni stil? Koliko se on mijenjao unatrag pet godina?

– Uvijek mi je to teško definirati, ali rekla bih nešto u stilu “edgy casual”. Volim udobne i “oversized” komade, a svaku kombinacij­u probam začiniti barem jednim zanimljivi­m detaljem. Moj stil je zapravo oduvijek isti, ali u posljednje vrijeme znam češće eksperimen­tirati s trendovima, vjerojatno zbog utjecaja samog Instagrama. Ono što uvijek moram imati u ormaru su dobre čizme i puno pletenine. Ljeti to zamijeni dobar bijeli T-shirt i statement cipele.

ONOME TKO VAS FOTOGRAFIR­A DAJTE UPUTU DA SAMO “KLIKA”, A VI BUDITE OPUŠTENI I IZMJENJUJT­E POZE

Što ćeš nositi ove zime? Daj nam nekoliko komada za koje misliš da će biti glavni?

– Mislim da se sve više u modu vraćaju one debele i duge pernate jakne (napokon!), a ja imam svoju već dvije godine i obožavam je nositi. Osim kaubojki, nosit ću i dalje vojničke čizme te sve moguće verzije i oblike hlača od umjetne kože!

Je li za uspjeh na Instagramu važno živjeti u velikom gradu ili se sve može i iz manjeg? Koliko je važno povezivanj­e s drugim influencer­ima i zašto?

– Jako zanimljivo pitanje! Do prije godinu dana živjela sam u mjestu koje ima 4000 stanovnika i imala solidan broj pratitelja te, za mene tada, uspješan Instagram. Bila sam prilično zadovoljna i brojkama i suradnjama. Tek kad sam došla u Zagreb, upoznala ljude i povezala se s drugim influencer­ima, osjetila sam koliko je lakše kad si tu i kad si u nekakvom središtu zbivanja. Ideš na evente, lakše se povežeš s potencijal­nim partnerima te lakše ljudi saznaju za tebe.

Naravno, ne želim reći da to nije ostvarivo ako si u manjem mjestu. Kao i u svemu u životu, puno truda i rada i sve se može.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia