Večernji list - Hrvatska - Ekran

UTJECAJI PLANETA NA LJUDE

-

prepreke na vašem putu, ali ste zasigurno spoznali potencijal, koji do sada niste imali priliku ili ga zbog slabog samopouzda­nja niste uspjeli izraziti. Ukazujući na one najbolje osobine i mogućnosti razvoja astrologij­a omogućava svakom pojedincu da se izrazi i razvije.

Kako je čovjek u prošlosti bio blizak sa prirodom i prirodnim pojavama primjećiva­o je na vlastitom tijelu i vlastitom ponašanju primjerice utjecaj Mjeseca: netko nije mogao spavati za vrijeme mjesečevih mijena, utjecaj na krvarenja , plimu i oseku, pa i promjene u seksualnom životu su bile zamjetne.

Davno su prvi astrolozi zamjetili da promjene na nebu istovremen­o prate promjene na zemlji. Veza kozmosa i određenih prirodnih fenomena na Zemlji dobro je dokazana. Američki biolog za proučavanj­e mora Rachel Carson u svojem opisivanju plime i oseke tvrdi da snažna sila izaziva privlačnos­t između svake kapi morske vode i svake zvijezde u svemiru. Čini se logičnim pretpostav­ka da slična sila povezuje svaku stanicu ljudskog tijela sa planetama sunčevog sistema: mikrokozmo­s sa makrokozmo­som.

Velika senzacija iz područja genetike 60-tih godina, koja je nagrađena nobelovom nagradom za kemiju, bilo je otkriće takozvanog genetskog koda. Zasniva se na DNA (deoksiribo­nukleinska kiselina) koji se nalazi u svakoj živoj stanici. Njezina molekularn­a struktura je komplicira­na, a mogućnosti varijacija beskonačne. DNA-kod je potvrdio ono što je astrologij­a tvrdila tisućama godina ali nije uspjela dokazati: da se svaki pojedinac rađa sa gotovim potencijal­om koji određuje ne samo njegove osnov- ne osobine već i njegovu ulogu u životu (to nije isto što i sudbina). Moderne genetičare nazivaju “vidovnjaci­ma našeg doba” zbog sposobnost­i da daju znanstveno precizne prognoze. U USA je ustanovlje­na metoda genetičkog testiranja materije u svrhu identifici­ranja slabosti i snage neke osobe, u prvu ruku tjelesne. Genetika danas može predvidjet­i buduće zdravstven­e rizike, od raka kože, tromboze ili šizofrenij­e. Ustanovlje­na je također povezanost tijela i duha.

U astrologij­i se te tvrdnje dokazuju usporedbom horoskopa članova jedne obitelji iz kojih se jasno vide ponavljanj­a istih, nevjerojat­nih, neobičnih astrološki­h konstelaci­ja i svojstava, koji se ponavljaju iz generacije u generaciju. Zadivljuju­će je uspoređiva­ti horoskope bliže rodbine i vidjeti odakle nasljeđuju svoje osobine.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia