Večernji list - Hrvatska - Ekran

NIKAD NEĆU ZABORAVITI RUŽU KOJU SAM DOBIO NA AERODROMU

-

vate da natjecatel­jima ne kažete točan odgovor. Kako inače pristupate natjecatel­jima, koje su metode oslobađanj­a od treme?

Otkako se bavim kvizovima, nastojim uvijek biti na strani natjecatel­ja, naravno onoliko koliko mi pravila dopuštaju. Pomažem, koliko smijem, kada vidim da odgovori koje natjecatel­ji nude ne odgovaraju znanju koje imaju. Vraćam ih na pravi kolosijek, a to mislim da im i treba. Nije lako biti natjecatel­j. Tu blokadu kad sjednete na stolac preko puta uta voditelja neki prođu vrlo teško. Moje pravilo prije nastupa svakog natjecatel­ja je da se malo upoznam s njim kako bi vidio da su ovdje dobrodošli. Cijela ekipa HRT-a tamo je zbog njih. Nekima uspijemo usaditi povjerenje da su u sigurnim rukama, ali nekima i ne. Za sada imam uspjeha više u ovome da se osjećaju ugodno i da znaju da smo mi pouzdani ni skretničar­i u njihovu nastupu.

Kada smo mo razgovaral­i zadnji put, rekli ste mi da imate e još puno ideja za nove kvizove. Hoćemo li uskoro vidjeti neku od realizacij­a tih ideja?

Trenutačno čno su tri formata gotova. Jedan je dnevni kviz znanja, nja, jedan je dnevni Gameshow i jedan je mali format od d desetak minuta. Svi su gotovi i nadam se da ću ih u višegodišn­jem periodu ispred nas i realizirat­i. lizirati.

Što je drugim idejama? Imali ste e zanimljivu ideju za Late night show... Radili ste i “Dvornikove”. Mislite li da bi se mogla napraviti ti slična priča o nekoj drugoj rugoj poznatoj obitelji? ?

Late night ht nam je svima zanimljiv mljiv kada ga gledamo o na stranim, pogotovo o US formatima. Kada da ga radimo ovdje, e, ne uspijevamo pogoditi neke ključne učne elemente. Štedimo na najbitnijo­j tnijoj stavci, a to su u scenaristi i njihov broj te budžet za neke stvari bez kojih je Late night nezamisliv. Mislim da nama treba neki derivat. Ne znam koji točno, ali me proganja roganja upravo ta ideja. Što se “Dvornikovi­h” tiče, na našoj sceni eni vidim jako puno zanimljivi­h vih ljudi, ali ne vidim nikoga tko ko s toliko iskrenosti i otvorenost­i nosti može progovorit­i o svojem ojem životu kao tada Dino, Danijela nijela i Ella. Jedno genijalno iskustvo skustvo koje, nažalost, više nikada ada nećemo moći ponoviti.

Koji je po vama najbolji kviz-for- mat na svijetu?

Jeopardy!

Rođeni ste u Zagrebu, no Raslina, rodno mjesto vašeg oca, također je vaš dom. Smatrate li se i Dalmatince­m?

Dalmatinsk­i Zagrepčani­n. Rođen u Petrovo Petrovoj, a sva rodbina iz mjesta u okolici Šibenika (Raslina i Rupe). Dite s mora mo rođeno u prekrasnom gradu ispod Sljemena. Rekao bih rado na Sa Savi, ali nikako da oživimo ideju da smo mi grad na rijeci koju uopće ne koristimo.

Već ste tri godine u vezi s Jelenom. P Premda su na početku vaše veze mediji često spominjali raz razliku u godinama, čini se da vam to nije nikakav problem j jer ste očigledno u stabilnoj vezi...

Kako da vam odgovorim na ovo pitanj pitanje, a da ne ponovim nešto što je vjerojatno Jelena morala objašnjava­ti objašn tisuću puta, a što i sam već nisam rekao. Evo ovako… Jelena J i ja od prvog smo dana bili potpuno okrenuti jedno drugo drugome i pronašli smo ljubav koja traje istim intenzitet­om i danas. Po Potpuno svjesni objektivne situacije koja nije bila na našoj strani, jedno j drugome bili smo potpora u borbi za nešto u što smo vjerova vjerovali. Ta vjera dovela nas je do četiri godine veze, od toga tri godine suž suživota, a da nisam radio u Beogradu, danas bismo govorili o četiri godine go suživota (osmijeh). Mogu li vam to suvislo objasniti? Ne N mogu. Može li Jelena? To ćete morati pitati nju. Jesm Jesmo li zamišljali u svojim životima da nam je partner partn toliko mlađi ili stariji? Sumnjam. Jednom je Jelena J rekla da nisu bitne godine koje ona nosi ili godine koje ja imam i koje čine našu razliku, razlik već da su samo bitne godine koje provedemo provedem zajedno. Zajedno živimo i dijelimo sve najbolje naj i najlošije trenutke, a to dosta govori o nama. Je li bilo lako na početku? Nama da da. Ostalima, ne tako lako. Jelena je vjerojatno vjerojatn kao vrlo mlada i atraktivna djevojka nailazila nai na osudu, a mene su vjerojatno sma smatrali ludim (to možda još uvijek misle). I ona on i ja kroz to smo prošli na različite nači načine i u skladu sa situacijam­a u kojima s smo se nalazili. Na kraju svakog od tih dana d shvatili smo da su to naši životi i da je riječ o našem dvorištu te da nitko nem nema pravo određivati naša pravila igre. Zn Znamo da ljubav može pokrenuti rat, a ali i mir. Mi vjerujemo u ovo drugo.

Kakav je Joško Jošk privatno? Što volite, a što vas nervi nervira?

Nadam se da sa sam ispravan. Volim stvarati i volim izaz izazove svih vrsta. Ne volim ljude koji, kada sjede preko puta vas, stalno govore: “Ne može!” (viva Vojko V / the best) i k koji vam stalno govore o problemima, a ne o rješenjima.

 ??  ??
 ??  ?? Jasno mi je da nije lako biti natjecatel­j kviza i zato podrška svima koji se prijave
Jasno mi je da nije lako biti natjecatel­j kviza i zato podrška svima koji se prijave

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia