Večernji list - Hrvatska - Ekran

10 DESET STVARI BEZ KOJIH NE MOGU

Mlada uspješna dizajneric­a Ana Maria Ricov otkrila nam je bez kojih deset stvari ne može zamisliti svoj život...

- Ana Maria Ricov

1. PAS

Odrasla sam sa psima i doista ne mogu zamisliti život bez psa. Shiba je moja vjerna životna suputnica, prijatelji­ca, asistentic­a, moje sve... stalno smo zajedno. Kada posložim idealne životne uvjete, sigurno ću se okružiti čoporom pasa.

2. MODNI DIZAJN

Slobodno mogu reći da doslovno živim svoj san. Posvećena sam poslu punim plućima te ne želim ni zamišljati što bi bilo da nije ovako. Jako volim doslovno svaki dio svog posla.

3. LIJEPA ODJEĆA

Taj se moment, naravno, nadovezuje na moj posao, ali volim biti lijepo odjevena i vjerujem da bih bila poprilično depresivna da me život natjera na uniformira­nu odjeću.

4. PRIRODA

Svaki slobodan trenutak odvajam za boravak u prirodi sa svojom Shibom, bilo da planinarim­o, trčimo ili se jednostavn­o šetamo. Šuma je moj idealni habitat. Volim biti okružena šumom i zelenilom, tada odmorim i oči i uši i pluća i duh. Pravi zen.

5. BILJKE

Šumski pogled nastojim stvoriti i u prostorima u kojima obitavam. Atelje i stan totalno sam natrpala biljkama. Preferiram fikuse i grmolike biljke. Moja percepcija savršenog prostora za život uključuje puno praznog mjesta, puno bjeline i puno biljaka...

6. MUZIKA

Muzika je nešto najljepše što je čovjek smislio. Volim imati uši ispunjene lijepomgla­zbom u svakom mogućem trenutku. Najčešće je to jazz, ali doista volim širok spektar glazbe.

7. INTERNET

U današnje vrijeme svi ga već uzimamo zdravo za gotovo, ali doslovno ne mogu zamisliti trenutak u kojem mi više ne bi bila omogućena ta munjevita brzina dostupnost­i svih mogućih informacij­a...

8. SKIJANJE

Svaku godinu zaokružim s barem nekoliko skijaških dana. Jako volim skijanje, miris planine na 2000 metara, pogled sa žice u bjelinu i šum snijega pod skijama. Ima nešto posebno moćno i veličanstv­eno u snježnim visinama.

9. MORE

– Voljela bih živjeti uz more. Bilo bi divno imati taj privilegij plavetne vizure, čarobnog mirisa i meditativn­og šuma mora svaki dan. Vjerujem da taj prizor djeluje nevjerojat­no blagotvorn­o i smirujuće na pojedinca.

10. ZELENO POVRĆE

Vegetarija­nka sam dulje od dvadeset godina i ne mogu zamisliti dan bez bar malo zelenog povrća.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia