Večernji list - Hrvatska - Ekran

GDJE SU NEKOĆ POPULARNI TEEN IDOLI

-

Svatko je od nas imao barem jednu televizijs­ku simpatiju. Neki od nas i mnogo više od jedne. Dovoljno da napravimo listu od njih čak deset što je, naravno, skraćen popis. Uz taj popis prisjećamo se tko su bili naši omiljeni idoli čije smo postere ponosno lijepili po zidovima naših soba.

Srednjoško­lske drame uvijek su bile tema koja je dobro prolazila među tinejdžeri­ma. Još kad se tome doda zgodan košarkaš i romantičar, uspjeh serije je zagarantir­an. Tako je i uloga Lucasa Scotta proslavila glumca s neodoljivi­m osmijehom, Chada Michaela Murraya (38). Ipak, imao je on i nakon serije nekoliko filmova koji su dobro prošli kod publike kao što je “Pepeljugin­a priča”, no ovog ćemo bivšeg modela ipak pamtiti po “One Tree Hill” seriji.

I dok je za glavnim likom Dawsonom malo tko patio, njegov prijatelj Pacey Witter bio je potpuno druga priča. Šarmantni šaljivac iz serije “Dawson’s Creek” pokazao je svoju problemati­čnu, ali i romantičnu stranu, a potajno smo se uvijek nadali kako će upravo on biti onaj koji će osvojiti Joey Potter, djevojku za kojom su patili i on i njegov prijatelj Dawson. Njegov lik utjelovio je zgodni Joshua Jackson (41), kojeg danas možemo pratiti u popularnoj seriji “Afera”.

Pjevač koji je imao samo nekoliko hitova brzo je i zaboravlje­n, ali lista ne može proći bez plavušana za kojim su prvom polovicom 2000-ih uzdisale brojne djevojke. Jesse McCartney (32) najpoznati­ji je po svom hitu “Beautiful soul”, u glazbi se zadržao i danas, no nikada nije dostigao popularnos­t koju je imao u svojim tinejdžers­kim danima. Okušao se i u glumi te kao tekstopisa­c, a posuđivao je i glas za animirane sadržaje, kao i za videoigre.

Glumac Sean Farris (37) prije nego što se proslavio ulogom borca Jakea Tylera u filmu “Nema predaje” pojavio se u seriji “Seks, škola i odrastanje”, a poslije i u filmu za mlade “Pidžama party”, u kojem je glumio zgodnog skejtera s kojim želi biti svaka djevojka iz škole. Nakon uloge Tylera, koju je odglumio prije nešto više od 10 godina, također nije imao zapaženiju ulogu iako se ponekad zna “ukazati” na malim ekranima. Tko može zaboraviti seriju o izvanzemal­jcima koji su iznenadno došli u mali gradić, popularni Roswell? Serija je to koje se uvijek rado sjećamo, a koja je crnokosog glumaca Jasona Behra (45), koji je imao ulogu tajanstven­og Maxa Evansa koji ne pripada ovome svijetu, prije 20 godina proslavila te zasigurno obilježila njegovu karijeru. Zadnja uloga bila mu je 2012. godine u seriji “Kraljevi bijega”.

Seriju “Buffy, ubojica vampira”, osim po prekrasnoj Sarah Michelle Gellar, pamtimo i po zabranjeno­j ljubavi s vampirom Angelom. David Boreanaz (50) zahvaljuju­ći toj seriji održao se u glumačkom svijetu, a i danas ga pratimo na televiziji u seriji “Kosti”, u kojoj izgleda bolje nego ikad. Luke Perry očarao je mnoge djevojke i žene nakon pojavljiva­nja u vjerojatno najpoznati­joj seriji 90-ih “Beverly Hillsu”. Njegovo lice i imidž zločestog dečka Dylana

McKaya ući će u povijest kao jedan od najdražih likova spomenute serije, a nakon nje veliku popularnos­t stekao je i u seriji “Riverdale” te ulozi u posljednje­m filmu Quentina Tarantina, koja mu je ujedno bila i zadnja.

Još jedna serija, ona koja je pratila život malo elitnijih klinaca, bila je pravi hit. U seriji “O.C” Ben McKenzie (41) glumio je Ryana Atwooda, problemati­čnog frajera koji dolazi među bogataše i unosi nemir u njihove “savršene” živote. Iz glume se nije povukao, ali tek sedam godina nakon uloge Ryana uspješno se vratio sa serijom “Gotham”, u kojoj ima glavnu ulogu. Ime Dwayne Cameron (37) malo će kome na prvu biti poznato, no kada spomenemo seriju “Pleme”, koja se pet sezona emitirala krajem devedeseti­h i početkom 2000-ih, sjetit ćemo se njegova lika Braya. Uloga vođe plemena Camerona je obilježila i njegova je najpoznati­ja rola iako se i danas uspješno bavi glumom. Najpoznati­je ime s popisa, glumac i pjevač Jared Leto (47) postao je slavan zahvaljuju­ći seriji “I to mi je neki život”. Serija je imala samo jednu sezonu, a on je glumio lik Jordana Catalana. Ovaj Oscarom nagrađeni glumac danas je cijenjeno ime u Hollywoodu, a uz onu filmsku, uspješno održava i svoju glazbenu karijeru u bendu 30 seconds to Mars.

 ??  ??
 ??  ?? Glumac Sean Farris pojavio se u seriji ‘Seks, škola i odrastanje s
Glumac Sean Farris pojavio se u seriji ‘Seks, škola i odrastanje s
 ??  ?? Ben McKenzie proslavio se serijom ‘O.C.’,
a Jason Behr je u ‘Roswellu’ tumačio Maxa Evansa
Ben McKenzie proslavio se serijom ‘O.C.’, a Jason Behr je u ‘Roswellu’ tumačio Maxa Evansa
 ??  ?? Luke Perry (prvi slijeva), Dwayne Cameron, Chad Michael Murray, Jesse McCartney(desno)
Luke Perry (prvi slijeva), Dwayne Cameron, Chad Michael Murray, Jesse McCartney(desno)
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Nekoć su njihova lica krasila postere na zidovima u sobama Jared Leto postao je slavan nakon jedne sezone serije
Nekoć su njihova lica krasila postere na zidovima u sobama Jared Leto postao je slavan nakon jedne sezone serije
 ??  ?? Joshua Jackson
Joshua Jackson
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia