Večernji list - Hrvatska - Ekran

VLADIMIR POSAVEC TUŠEK O LJUBAVI

BEOGRADSKI GLUMAC KOJI VEĆ DESET GODINA ŽIVI U ZAGREBU IZUZETNO

-

Vladimir Posavec Tušek proteklih je godina bio često ime u domaćim TV serijama. Već deset godina živi u Hrvatskoj, a iz Beograda u Split dovela ga je ljubav prema Jeleni Bosančić, od koje se u međuvremen­u razveo. Trenutačno ga gledamo u ulozi Karla Krpana u seriji “Drugo ime ljubavi” u programu Nove TV. Ovaj markantni glumac ulogom negativca vrlo je brzo postao jedan od omiljeniji­h likova ove popularne serije. – Interesant­an zadatak. Naravno da su uloge „negativaca“uvijek zabavnije. Moj je lik sam sebi baš zakomplici­rao život, puno je različitih odnosa u njegovu životu. Ni jedan čovjek nije crn ni bijel, pa tako ni lik koji glumiš. Pokušavam ga braniti koliko mogu – kazao nam je Posavec Tušek i dodao da ne nalazi baš sličnosti između sebe i Karla.

– U osnovi nema sličnosti. Moji su životni stavovi posve drugačiji. Moja ljubav, moji odnosi i ambicije na drugoj su strani rijeke, ali ga ja razumijem. Bar se trudim. Pokušavao sam mu od početka dodati trunku topline i slabosti koja možda nije bila tako zamišljena, ali ova forma je dosta nezgodna jer ni ja još uvijek ne znam kako će se on razvijati i dokle će stići – iskreno kaže Vladimir.

Na početku snimanja o njemu se pisalo da je glavni zabavljač na setu. Kaže kako je istina da je atmosfera na snimanju sjajna, no da ima i duhovitiji­h od njega.

– Svi se trudimo raditi iz veselja, glumci smo na kraju krajeva. Znam da ću ponoviti nešto što je tisuću puta rečeno, ali u ovakvoj formi i tempu zbilja je teško raditi i napraviti dobar rezultat. Sve je puno lakše i protočnije kroz dobru zaj…. ciju, a ekipe za to zbilja je više nego dovoljno. Puno je tamo duhovitih i duhovitiji­h ljudi od mene – kaže Vladimir, koji nam je i otkrio s kim se najbolje slaže.

– Mama (i njezin prekrasni osmijeh koji još nitko nije vidio), obadva sina (mrtva je utrka koga više volim), snaha (obični mali kauboj s pogledom dubokim kao jezero Michigan), pokojna žena (koja mi nedostaje), sadašnja zaručnica (njezin zarazni osmijeh), služavka iz Varaždina (u nju bih se zaljubio, ali mi neće dopustiti ovi iz produkcije), prva cura prvog sina (moj jedini prijatelj u pokušaju, ali i nju ću iznevjerit­i, slutim), moja kći (oko tatino), M-iz Bosne (prava duša od Saray-ovasa), vozač (i više od toga), poslovni partner (osobito kad učim tekst za scenu u kojoj njega nema, a on je tu), žena poslovnog partnera (rijetko je vidim pred kamerom, ali ovako mi ne izlazi iz glave), najbolji prijatelj starijeg sina i dečko moje jedine prijatelji­ce u pokušaju te ljubavnik moje zaručnice u jednom navratu (kostimski se nikako ne uklapamo, ja sa sprovoda, on iz kupaonice, ja iz kupaonice, on na karmine; volim piti kavu s njim), PR stručnjaki­nja (štreberica koja se pojavljuje nepozvana, šeta mi se kroz kuću kao Hamlet po Elsinoreu, ali vjeeeeri čaaaarming), prvi dečko moje snahe (zgodan dasa, ali navijam za sina), drugi dečko moje kćeri (privatni dečko

PR stručnjaki­nje koji mi se isto tako šeta

 ??  ??
 ??  ?? Moja ljubav, moji odnosi i ambicije drukčiji su od mog lika u seriji “Drugo ime ljubavi”
Moja ljubav, moji odnosi i ambicije drukčiji su od mog lika u seriji “Drugo ime ljubavi”

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia