Večernji list - Hrvatska - Ekran

Ivana Lovrić iz Colonije na Doru ide s novim imidžem

-

Grupa Colonia ovog će vikenda nastupiti na Dori s pjesmom “Zidina” bračnog para Borisa i Valerije Đurđević. Kako najavljuju iz Colonije, radi se o pravoj eurovizijs­koj pjesmi u njihovu stilu, a za dobar nastup nesumnjivo će biti zaslužna i pjevačica Ivana Lovrić (28), koja je prije tri godine zamijenila Indiru Levak. Osim toga, Colonia je nedavno i nominirana za Porin u kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe.

Coloniju ćemo gledati ove subote na Dori u Opatiji. Kako je nastala pjesma “Zidina” i što očekujete od nastupa?

Pjesma je nastala tako što mi je Boris pokazivao što je novo radio i pustio mi samo instrument­al pjesme. Jako mi se svidio i odmah smo zajednički napravili melodi

ju. Tekst je napisala Borisova supruga nekoliko dana kasnije i svi smo zaključili da je to pjesma za Doru. U nastup je uloženo puno truda i vremena, mislim da će biti iznenađenj­e za gledatelje.

Kako će izgledati sam nastup, vjerujem da radite i na koreografi­ji?

Na koreografi­ji i osmišljava­nju kompletnog nastupa radi se već dva mjeseca. Okružena sam timom mladih entuzijast­ičnih kreativaca i zajedno smo osmislili koreografi­je i kompletan vizual nastupa. U kreativnom timu imam snimatelja i redatelja Darija Radusina, s kojim surađujem od svojih početaka, te plesačicu i koreografk­inju Martinu Vuletić koja će dijeliti pozornicu sa mnom u Opatiji. Oboje su veliki profesiona­lci i odlični su u svom poslu.

Jeste li inače ljubitelji­ca Eurosonga? Koja vam je najdraža pobjednica Dore, a koja Eurosonga?

Imam prijatelja iz djetinjstv­a koji je veliki obožavatel­j Dore i Eurosonga pa je i mene od malih nogu “navukao”. On doslovno zna tko je osvojio, npr., 8. mjesto 1994. godine, a prve odgledane Dore i Eurosonge snimali smo na VHS kazete. Teško je odabrati najdraže pobjednike, ali ovako na prvu bih rekla Loreen s “Euphorijom” i Doris Dragović s “Marijom Magdalenom”.

Colonia je proteklog vikenda osvojila nominaciju za Porin za album “C’est la vie (Acoustic)”. Zanimljivo je da ste nominirani u kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe. Kako gledate na tu nominaciju i pogotovo kategoriju u kojoj ste se našli?

Moram priznati da nisam očekivala nominaciju za Porin i naravno da sam počašćena. Drago mi je da smo nominirani u kategoriji u kojoj su Porina osvajali velikani poput Arsena Dedića, Tedija Spalata i Rade Šerbedžije.

Radite li vi i Boris na novim pjesmama nakon “Zidine”?

Radimo punom parom. Nove pjesme su spremne i jedva čekam da ih čujete.

Nedavno ste promijenil­i imidž pa ste od plavuše postali crvenokosa. Koji vam imidž najbolje odgovara?

Volim eksperimen­tirati s frizurama i crvena mi se činila kao boja koja odgovara mom karakteru. Reakcije ljudi su super, a i ja sam zadovoljna. Mislim da ću sad neko vrijeme biti crvenokosa, ali nikad se ne zna.

Vaš dečko Tino s vama je od vaših početaka. Kako on gleda na vaše uspjehe s Colonijom?

Tino mi je velika podrška, kako u poslu tako i u životu općenito. Svaki moj uspjeh je i njegov i obrnuto.

Razmišljat­e li o udaji i majčinstvu?

Moram priznati da još uvijek ne razmišljam, u životu za sve dođe vrijeme pa tako i za to. Nemam naviku planirati stvari previše unaprijed i mislim da ću osjetiti kad dođe vrijeme za to.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia