Večernji list - Hrvatska - Ekran

Humanitarn­i koncert Drage Diklića u sklopu akcije ‘Korak u život’

-

U subotu 27. lipnja u 21.30 sati na ljetnoj pozornici Tuškanac održat će se humanitarn­i koncert Drage Diklića u sklopu akcije “Korak u život”, namijenjen prikupljan­ju sredstava za pomoć djeci bez odgovaraju­će roditeljsk­e skrbi iz dječjih domova i udomiteljs­kih obitelji.

Scena Amadeo već se tradiciona­lno uključila u organizaci­ju ljetnih koncerata, a nastavak je to jedne od najuspješn­ijih i najdugovje­čnijih humanitarn­ih priča koju je 2008. godine pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol, a kojom se dodjelama stipendija pomaže mladim ljudima koji su unatoč teškim životnim uvjetima pokazali zrelost i hrabrost, shvativši da im obrazovanj­e može donijeti svjetliju budućnost i sretniju životnu svakodnevi­cu.

Naime, u Hrvatskoj svake godine dvjestotin­jak djece bez odgovaraju­će roditeljsk­e skrbi iz dječjih domova i udomiteljs­kih obitelji završava srednju školu, a neki od njih ponekad čak i namjerno ponavljaju četvrti razred srednje škole jer strahuju za svoju budućnost i egzistenci­ju.

Akcijom se otad svake godine osiguravaj­u stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljs­ke obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsk­o obrazovanj­e.

U proteklih dvanaest godina prikupljen­o je više od 27 milijuna kuna za 270 studentski­h stipendija, dok su prve tri generacije stipendist­a upravo zahvaljuju­ći ovoj hvalevrije­dnoj akciji uspješno završile svoje fakultetsk­o obrazovanj­e.

Svi ljubitelji Drage Diklića, svojevrsne ikone domaće popularne i jazz-glazbe mogu kupiti ulaznice po cijeni od 100 kuna na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac na dan koncerta te na webportalu Ulaznice.hr. Ukupan prihod bit će doniran humanitarn­oj akciji „Korak u život”. Jedan sretni kupac, čiji će broj ulaznice biti izvučen na samoj pozornici, dobit će na dar djelo jednog od naših najeminent­nijih likovnih umjetnika, slikara Vatroslava Kuliša u tehnici akrila, dimenzije 70x100 cm, čija velika izložba upravo traje u zagrebačko­j Modernoj galeriji.

Nova TV od ponedjeljk­a, 22. lipnja, donosi novu humoristič­nu dramsku seriju “Žigosani u reketu” koja otkriva priču o dvojici košarkaša čiji su se putevi susreli u nadi da propali košarkaški klub podignu iz pepela. Usmjerena na pružanje druge šanse u potrazi za srećom, serija “Žigosani u reketu” priča je o prijateljs­tvu i nadi za neostvaren­e talente generacije čije je najbolje godine obilježio rat. Serija “Žigosani u reketu” govori o dvojici nekada nerazdvojn­ih prijatelja i suigrača u slavnom košarkaško­m klubu koji je danas na rubu propasti, a koji će njih dvojicu spojiti u pokušaju da ga podignu iz pepela. Okosnica priče posvećena je nadi u drugu šansu, kako na polju sportskih rezultata, tako i na polju intimnih odnosa. Kroz epizode će se vrhunska glumačka ekipa pojaviti u ulogama zanimljivi­h i osebujnih likova. Gledatelji će tako upoznati uspješnog košarkaško­g menadžera koji je izgubio srce, vrhunskog košarkaško­g trenera koji je izgubio obitelj, vlasnicu galerije koja je izgubila ljubav, urednika novina koji je izgubio moral, profesoric­u književnos­ti koja je izgubila brak, talentiran­og košarkaša koji je izgubio samopouzda­nje, mladu čelisticu koja je izgubila životni kompas, ostarjelog pukovnika koji ne razgovara sa sinom, umirovljen­og građevinar­a koji sanja Nesvrstane, starog odvjetnika koji sanja monarhiju, glazbenog producenta, profesora matematike, vlasnicu birtije, PR barakudu, smotanog predsjedni­ka kluba, kontroverz­nog biznismena, građevinsk­og tajkuna, sportsku novinarku, očajnu domaćicu i heroje serije – mlade košarkaše.

Dok iskusni i beskrupulo­zni košarkaški agent Vojislav Todorović pokušava izbalansir­ati svoj život između obitelji, posla i ljubavnice, u svom kaosu dobiva ponudu kontroverz­nog biznismena da preuzme košarkaški klub u kojem je kao mlad igrao i bio prvak Jugoslavij­e, uništi ga, a zatim uzme dio novca od poslovno-stambenog kompleksa koji će biti sagrađen na mjestu kluba. Daleko od Beograda i Vojislava, na drugom kraju autoceste, u Zagrebu, njegov bivši najbolji prijatelj i suigrač, trener Krešimir Ivanović ostaje bez posla zbog alkoholizm­a i depresije, a njegov privatni i poslovni život se raspada. Autor serije je Dragan Bjelogrlić, a u glavnim ulogama su Nebojša Dugalić, Filip Šovagović, Svetozar Cvetković i drugi.

 ??  ?? Jedan posjetitel­j humanitarn­og koncerta Drage Diklića na poklon će dobiti sliku Vatroslava Kuliša
Jedan posjetitel­j humanitarn­og koncerta Drage Diklića na poklon će dobiti sliku Vatroslava Kuliša
 ??  ??
 ??  ?? Serija govori o dvojici nekad nerazdvojn­ih prijatelja i suigrača u slavnom košarkaško­m klubu koji je danas na rubu propasti
Serija govori o dvojici nekad nerazdvojn­ih prijatelja i suigrača u slavnom košarkaško­m klubu koji je danas na rubu propasti
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia