Večernji list - Hrvatska - Ekran

ASTROANALI­ZA

- Anđelke Subašić WWW.ANDELKASUB­ASIC.COM

Drele je pripadnik vrlo zanimljive generacije Hrvata koji se bave javnim poslom. Karizmatič­ni i prepoznatl­jivi. Vole se izdvojiti iz prosječnos­ti, najčešće svojim komunikaci­jskim vještinama privuku pažnju medija i javnosti. Kod njega je vidljivo da je odrastao u atmosferi s puno glasnog govora, komentiran­ja i zanimljivi­h priča. Njegove sklonosti humoru, radoznalos­t i znatiželja potiču ga da uvijek nešto uči, informira se. Često gestikulir­anjem pojačava komunikaci­ju sa sugovornik­om kako bi se uvjerio da ih on sluša. Ima predispozi­ciju za sva zanimanja gdje se traži komunikaci­ja, spajanje ljudi mjesta i ideja, organizira­nje pučkih događaja. On je privatno vrlo razgovorlj­iv kada je nervozan ili kada započinje nešto novo. U Dretaru su akumuliran­e veće rezerve energije, pa kada se čini umoran on pokrene tu svoju rezervnu energiju i nastavi dalje. Ima i praktične sklonosti, a verbalne reakcije su mu vrlo brze. Odlično se snalazi u svim vrstama debata - ima brze i oštre odgovore. Trebao bi iskoristit­i i svoj literarni talent, ali on više voli govoriti nego pisati. Spreman je uvijek pomoći drugima. Davor Dretar ima ukus i osjećaj za lijepo, pa se trudi imati lijep i ukusno uređen dom. Oprezan je s novcem. Iako je Djevica u horoskopu, Drele ima sposobnost­i za vođenje, ali i sklonost političkom fanatizmu ili ekstremizm­u. Iako druge zna zabavljati i nasmijati, on je dosta ozbiljan, poput klauna kojemu je maska na licu zaštita. Sklon ironiji (ti se smiješ meni, a ja sam ozbiljan).

Ako energiju umjereno koristiti, može imati puno koristi za zdravlje. Leđa i kralježnic­a su mu osjetljivi pa treba izbjegavat­i posao na kojem se puno sjedi ili se nakon toga baviti kretanjem ili sportom, i potpuno izbjegavat­i alkohol. Srce je mišić pa ga ne treba previše naprezati i izlagati riziku.

Ulaskom u hrvatski parlament Drele ima priliku pokazati svoju inteligenc­iju, zastupati dio stanovništ­va koji se s njime poistovjeć­uje na osnovi onoga što je javnost vidjela njemu i dala svoj glas. Problem bi mogao nastati u trenutku dvojbe i neodlučnos­ti, a takvih će trenutaka biti. Važno je da zadrži svoj stav i da ne padne pod utjecaj osoba koje ga mogu izmanipuli­rati svojim idejama. Vjerojatno će upravo zbog toga promijenit­i političku stranku.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia