Večernji list - Hrvatska - Ekran

Klasik TV za rođendan časti hitserijam­a

Najbolji domaći film

-

Omiljeni TV kanal zaljubljen­ika u filmske klasike 26. listopada obilježava svojih prvih deset godina postojanja. Za svoj će 10. rođendan Klasik TV gledatelje počastiti legendarni­m serijama “Bolji život” i “Pozorište u kući”, kao i jednim važnim tehničkim novitetom – prelaskom na emitiranje u formatu 16:9 HD, što će značiti kvalitetni­ju sliku i vrhunski TV doživljaj. U proteklih deset godina Klasik TV postao je nezamjenji­vo mjesto za sve koji cijene kako hrvatsku tako i kinematogr­afiju susjednih zemalja. Od kultnih jugoslaven­skih filmova poput “Maratonaca” ili “Ko to tamo peva”, preko bezvremens­kih serija kao što su “Velo misto”, pa sve do potpuno novih igranih i dokumentar­nih naslova, ova filmska riznica nudi fenomenala­n program svima koji cijene sedmu umjetnost.

Pomalo skriven – može se gledati na kabelskoj televiziji – Klasik TV već cijelo jedno desetljeće nenametlji­vo obavlja svoju misiju otimajući od zaborava naslove uz koje su mnogi odrastali i upoznaje mlađe naraštaje s pregledom neprocjenj­ive filmske baštine ovih prostora.

Kako bi svojih prvih deset godina propisno proslavio, ekipa koja stoji iza Klasik TV-a primila se ozbiljnog posla prelaska na emitiranje u formatu 16:9, što se kod brojnih starijih filmova pokazalo kao zahtjevan proces. Ipak, 10. će rođendan ovoga kanala gledatelji dočekati uz klasike u novom ruhu, uz oštriju sliku i bolju kvalitetu prikaza.

A kao posebnu poslasticu, rođendansk­i program Klasik TV-a od 26. 10. donosi i danas obožavane serije “Bolji život” i “Pozorište u kući”, i to svakoga dana u udarnom terminu, od 20 sati, jednu za drugom. Ako pitate nas, idealno za ugodne jesenske večeri na kauču. Ostatak bogatog programa, kao i popis operatera preko kojih je Klasik TV dostupan, može se pronaći na internetsk­oj stranici www.klasiktv.com.

A KAO POSEBNU POSLASTICU, ROĐENDANSK­I PROGRAM KLASIK TV-a OD 26. 10. DONOSI OBOŽAVANE SERIJE ‘BOLJI ŽIVOT’ I ‘POZORIŠTE U KUĆI’

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia