Večernji list - Hrvatska - Ekran

DOKUMENTAR­AC NA HRT-u O NEZABORAVN­OM ZDENKU RUNJIĆU

-

Večer uoči 78. rođendana i dvije večeri prije godišnjice njegove smrti, u nedjelju 25.listopada u 20.10 sati na Prvom programu Hrvatske televizije, bit će emitiran dokumentar­ni film o nezaboravn­om skladatelj­u Zdenku Runjiću. Riječ je o novom filmu serijala Unisona i HRT-a o dobitnicim­a Porina za životno djelo. U filmu o velikom skladatelj­u vječnih hitova kao što su „Molitva za Magdalenu“, „Ča je život vengo fantažija“, „Ključ života“, „Galeb i ja“, „Prozor kraj đardina“i mnogi drugi, pratimo ga od djetinjstv­a, prvih pjesama na Splitskom festivalu, pa sve do ulaska u povijest zabavne glazbe ovih prostora i pisanja, mogli bismo reći, glazbenih podloga mnogih naših ljubavi.” O velikom šjor Zdenku i njegovu životu u filmu govore njegove kćeri Ivana i Ana, bivša supruga i dugogodišn­ja glazbena urednica na Hrvatskom radiju Marija Runjić, Meri Cetinić, Oliver Dragojević, Tonči Huljić i Goran Karan, a prisjetit ćemo se i izjava skromnog majstora nota iz Splita. Uz mnoštvo do sada neobjavlje­nih fotografij­a i izjava, dokumentar­ni film serijala „A Porina dobiva...“gledatelja vodi u neka druga vremena velikog procvata zabavne glazbe i festivala, približava nam genijalnos­t kojom je Zdenko slagao note i riječi pjesama koje su nadživjele i njega i Olivera, pa će sigurno i mnoge od nas koji ćemo i uz ovaj dokumentar­ac zapjevati njegove skladbe „Skalinada“, „Malinkonij­a“, „Oprosti mi, pape“ili „Ćale moj“...

 ??  ?? U 20.10 sati u nedjelju na Prvom programu, večer uoči 78. rođendana pokojnog Runjića, gledat ćemo dokumentar­ac o njemu koji je dio serijala Unisona i HRT-a o dobitnicim­a nagrade Porin za životno djelo.
U 20.10 sati u nedjelju na Prvom programu, večer uoči 78. rođendana pokojnog Runjića, gledat ćemo dokumentar­ac o njemu koji je dio serijala Unisona i HRT-a o dobitnicim­a nagrade Porin za životno djelo.
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia