Večernji list - Hrvatska - Ekran

KUD PUKLO DA PUKLO

-

EPIZODA 153

Sveti je dosta i Barbare i njenog prigovaran­ja pa on traži od nje da mu plaća stanarinu. Barbara ostaje zgrožena na njegov prijedlog. U međuvremen­u, Barbara uhvati Zokija s ukradenim papinim prstenom. Šokirana Zokijevim činom, odluči vratiti prsten u Vatikan. No u zadnji čas se ipak predomisli, što primijeti Zoki te o tome obavijesti velečasnog pa i Zoki i Barbara dobivaju od Mirka pokoru - moraju čistiti.

EPIZODA 154

Zoki otkriva kako je don Ante upleten u situaciju s prstenom te on i Mirko namjeste klopku za Antu i pozovu biskupa kako bi posvjedoči­o Antinu karakteru i lošem ponašanju. Ante je konačno uhvaćen. Damir prešućuje Katarini događaje iz prošle noći jer ne želi da se brine. No kada se Mrki pojavi u krčmi, ispriča Kreši što se dogodilo i zamoli ga da to ne spominje Katarini.

EPIZODA 155

U krčmi nađe Vjeku i Mrkog i pospreja ih suzavcem. Po povratku, Katarina prizna Damiru da ga je išla osvetiti na što on potpuno poludi. Iako mu se ispričava, Katarina se još dublje ukopava i Damir na kraju, iako natučenih rebara, odlazi od nje. Ponesen penzijom babe Mare, Mile objeručke prihvaća Maru i dovodi je k sebi. Sveto se naslađuje Mili što mu je Mara došla u kuću, ali kad sazna da će Mile zauzvrat primati njenu penziju, Sveto se razljuti i krene kovati plan. Dođe obići Maru i, kada vidi da je zaljubljen­a u Milin televizor i da po cijele dane samo gleda serije, sine mu ideja.

EPIZODA 156

Sveto uspijeva odvesti babu Maru iz Miline kuće. Nakon prvotnog zadovoljst­va što će dobiti njenu mirovinu, slijedi šok: baba Mara ne misli štedjeti i očekuje svaki dan fino meso teletine za ručak. Sveto shvaća da neće ništa zaraditi na njoj. Pokušava joj sakriti zubalo kako bi jela samo juhe, ali ga razotkrije Barbara. Ogorčena Mara shvati što se događa i odlučuje otići iz Svetine kuće.

Biskup Andrija nudi Mirku unapređenj­e u vikara, pošto je don Ante izbačen iz igre. Mirko pristaje.

Mile poludi kada ugleda izudaranog Damira i kreće ga osvetiti. Sa Stipom odlazi u Krasinac, gdje pred krčmom čekaju da se pojave Vjeko i Mrki, u namjeri da ih namlate.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia