Večernji list - Hrvatska - Ekran

Tjedni horoskop

-

Bik

21. 4. – 21. 5. Blizanci 21. 5. – 21. 6.

Stari astrolozi smatrali su da određenim dijelovima tijela vladaju pojedini znakovi zodijaka. I suvremeni astrolozi svjesni su te činjenice.

OVAN

– vlada područjem glave i velikog mozga. Izražen akcent na znaku Ovna zna se pokazati u obliku smetnji i bolova nekih živaca (ishijas) i teških glavobolja. S obzirom na to da Mars upravlja Ovnom i tradiciona­lno se povezuje s lijevim uhom, bubrezima, venama i genitalnim organima. Upravlja i radom spolnih žlijezda.

– s njime se povezuje mali mozak, vrat (poglavito stražnji dio vrata), uši, donja čeljust i grkljan. Bikovi vole puno jesti. Utječe na rad štitnjače, razinu kalcija u tijelu i tjelesne tekućine.

– vlada područjem prsa, želuca i probavnog sustava. Mjesec koji je vladalac Raka povezuje se s trbuhom, maternicom i osjetilom okusa, a upravlja lijevom stranom ljudskog

BIK RAK

tijela (zovemo je ženska ili Mjesečeva strana). Povezuje se također s metabolizm­om.

– vlada srcem, leđima i kralježnic­om. Kako Sunce vlada znakom Lava, tako upravlja mozgom, srcem, tetivama i desnom stranom tijela (muška ili Sunčeva strana). Znak Lava povezuje se s endokrinim žlijezdama (posebno važnim u vrijeme puberteta), ali isto tako i s obrambenim sustavom.

– upravlja crijevima, solarnim pleksusom i nervnim sustavom. Znakom Djevice upravlja Merkur koji se povezuje s jezikom i žuči.

– upravlja funkcijama bubrega i mokraćnih puteva, mjehurom, a zbog utjecaja Venere i tjelesnom tekućinom kao i tjelesnom težinom (izgledom).

– spolni organi i seksualnos­t tradiciona­lno se smatra da su pod utjecajem Škorpiona (otuda i teorija da su Škorpioni

LAV DJEVICA VAGA ŠKORPION

seksualno najaktivni­ji znakovi). Mjehur, prostata i debelo crijevo pod utjecajem su tog znaka.

– tradiciona­lno se stavlja u vezu s kukovima, bedrima i krvnim zrncima. Jupiter kao vladalac Strijelca upravlja jetrima, arterijama i testisima, a povezuje se s hipofizom koja regulira nivo hormona u tijelu i tjelesni rast.

– vlada koljenima, kostima i zubima, njegov vladalac Saturn koji upravlja slezenom, mjehurom, sluznicama i kostima asocira se s dijelom hipofize koji regulira rad spolne žlijezde i utječe na strukturu kostiju i mišića.

– upravlja cirkulacij­om krvi, a zbog vladaoca Urana povezuje se s mističnim “trećim okom”.

– ovaj znak vlada stopalima, a njegov vladalac Neptun utječe na hipotalamu­s koji upravlja raširenošć­u, prenošenje­m i funkcionir­anjem nervnih impulsa u tijelu.

STRIJELAC JARAC VODENJAK RIBE

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia