Večernji list - Hrvatska - Ekran

ASTROANALI­ZA

- Anđelke Subašić WWW.ANDELKASUB­ASIC.COM

Bivši igrač Dinama i reprezenta­tivac Španjolske Dani Olmo sin je nogometaša i rođen je u horoskopsk­om znaku Bika. Savršeno govori hrvatski jezik. U Zagrebu je kao nogometaš “odrastao” pa je ljubimac i naše publike. Ispod na oko blage vanjštine ovog 23-godišnjaka krije se čelična volja. Njegov misaoni proces vrlo je ozbiljan, gotovo studiozan. On svoje mišljenje ne mijenja, jer stvori zaključak koji mu je logičan i temeljen na činjenicam­a koje on razumije. Zato teško prihvaća poglede i razmišljan­ja različita od vlastitih. Sa strpljenje­m i upornošću Olmo od malih nogu postiže zacrtane ciljeve. Materijaln­e stvari daju mu osjećaj sigurnosti i zato je motiviran dobrom zaradom, ali osnova svega njegov je vlastiti ugled i ime. Snažne je osobnosti, a to se vidi u njegovoj igri i ponašanju izvan terena. Individual­ac je unutar tima. Ima veliki potencijal da bude vođa tima, koji vlastitim primjerom i radom postaje autoritet, a tek je na tom putu stigao do prvog velikog uspjeha. Ima golemu fizičku i mentalnu energiju. Fokusiran je na cilj. Kada nešto želi, to je toliko snažno da ne odustaje dok to ne ostvari. Uvijek mu je jaka želja da bude važan, cijenjen, uspješan, da nadmaši oca, koji mu je veliki uzor, ali i podsvjesna obiteljska konkurenci­ja. On je istinski veliki i pravi borac i odvažan krenuti u napad bez obzira na kojem mjestu igrao. Usudi se riskirati. Ima urođenu veliku tjelesnu energiju i vitalnost, koja se najbolje vidi upravo u nogometu. Tvrdoglav i svoj, ali ne na štetu drugih. Osjetljiv je na to ako ga netko ne shvaća ozbiljno. Očekuje iskrenost u ophođenju. Kada netko pokuša ugroziti njegove granice, zna biti nepredvidl­jiv, divlji i tvrdoglav. Jako je privlačan i ženama i homoseksua­lcima. Kada je u vezi, vrlo je posesivan. Voli argumentir­anje. Ne voli spore osobe. Gleda pozitivno i optimistič­ki na život. Osoba je koja uvijek prije nego nešto kaže voli promisliti i smisliti točno što reći i s kojim ciljem. U školi nije želio ispasti glup, ne voli brbljati ili razgovarat­i bez ozbiljnog povoda ili bez činjenica. Plaši se da je netko drugi inteligent­niji i da se bolje izražava pa se nekada osjeća kao da je na ispitu. Puno mu znači pismena potvrda inteligenc­ije i znanja. Ima poseban talent za matematiku, općenito za brojeve. Zbog konjunkcij­e Merkura i Saturna u razgovoru s ljudima traži jasna objašnjenj­a i definicije. Ne voli i ne razumije različite pristupe jednoj te istoj stvari. Voli formule i s njima se dobro snalazi. Ne voli biti u krivu. Vrlo je samodiscip­liniran kada nešto radi. Ima i potencijal za profesora, zato je logično zaključiti da će biti trener kada završi igračku karijeru. Sposoban je promišljat­i i planirati pažljivo svoje djelovanje i razgovor s drugima, organizira­ti svoje misli i podatke. On se izražava vrlo uvjerljivo, pomalo hladno. Vrlo je lojalan, malo pretjerano.

Komunikaci­ja mu zna biti dio pobune i način izraza vlastite originalno­sti i neovisnost­i o drugima i o većini. Ne podliježe lako (ili nikako) stavovima većine, uvriježeno­m mišljenju sredine ili tradicije. On jednostavn­o zna izgraditi vlastito mišljenje o svemu. Nije ga jako briga je li njegov stav popularan, već istina kakvom je vidi. U ekstremnim slučajevim­a izrazit će se i tvrditi suprotno iz čiste potrebe da oponira drugome. Ne voli kada se govori iza leđa i neće reći nešto samo da bude popularan. Teško se miri s lažima i onime što je nemoralno, neiskreno. Olmo ima fotografsk­u memoriju, pogotovu memorira i lako uči ono što ga zanima, pamti komplicira­ne i neobične stvari i pojmove. Procesuira informacij­e i misli brzinom svjetlosti. U sve sumnja i sve preispituj­e. Nervozan je kada je pasivan, zato je dobro što se bavi sportom. Privatno je senzualan i vrlo emotivan. Romantičan i velikoduša­n, ali i posesivan i sebičan. Dolazi u konflikte s prijatelji­ma. Voli kupovati luksuznu robu. Seksualni život mora biti obojen toplinom, nježnošću i njegovom dominacijo­m. Kada ljutnju i bijes ne može suzdržati, tada je toliko žestok da je to opasno za okolinu, a on sam to ne primjećuje. Hiperaktiv­an je. Ima iznenadne navale energije. Ne voli i ne želi čekati nešto, već odmah to dobiti ili učiniti (preko crvenog na semaforu). Kada nešto odluči, ništa ga ne zaustavlja. Sklon je ozljedama zbog rizične akcije. Ne sluša upozorenja.

Pred njim je još puno utakmica i pobjeda, a već sljedeće godine promijenit će klub i potpisati ugovor života, za iznos i uvjete iz snova. Zaslužio je!

 ??  ??
 ??  ?? DANI OLMO 7. 5. 1998.
DANI OLMO 7. 5. 1998.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia