Večernji list - Hrvatska - Ekran

BOGU IZA NOGU

-

EPIZODA 20

Načelnik i Bumbar se bore da osvoje naklonost zanosne poštarice. Borba postaje još zanimljivi­ja kada se Ljubica i Đuro klade tko će je prvi osvojiti. Đuro s dečkima pomaže Bumbaru da osvoji poštaricu te u isto vrijeme sabotira načelnikov­o udvaranje. Sve se zakomplici­ra kada se u selo vrati Turčin koji zapadne poštarici za oko. U međuvremen­u, župnik i Mirko pripremaju romantično iznenađenj­e za doktora i

Zdenku, ali Mirko pogrešno shvati upute.

EPIZODA 21

Ministar okoliša treba doći u selo što načelnik želi iskoristit­i za izvlačenje državnog novca. Kako bi pridobio ministra, načelnik planira svinjokolj­u, ali postoji problem jer nema ono najvažnije – svinju. Nakon neuspjelog pokušaja Mirka i Srećka da ukradu svinju načelniku suparničko­g sela, načelnik se želi dokopati Ljubičine svinje.

EPIZODA 22

Proslava Uskrsa u Gornjem Dolu nije uobičajena kao ni bilo što drugo. Župnik se protivi poganskim običajima, a muškarci se pokušavaju sakriti od žena koje se žele obračunati s njima. Jedina koja želi tradiciona­lno proslaviti Uskrs je Ljubica, ali joj Đuro kvari doživljaj. Turčin se čudi seoskim običajima dok Mirko ima romantični trenutak s Terezom.

EPIZODA 23

Zvono je palo u Gornji Dol, a Zdenka je nestala. Svi se čude zvonu koje je palo s neba, a čini se i da ima tajanstven­e moći. Župnik dogovara dolazak nadbiskupa kako bi mu pokazao novo čudo. Ljubica i Tereza također žele iskoristit­i čudo u svoju korist te provode u djelo svoje poslovne ideje koje završe loše po seljane.

EPIZODA 24

Načelnik radi spačku za prvi travanj, diže lažnu uzbunu i cijelo selo poludi od panike. Svi se boje apokalipse te u strahu žene okupiraju gostionicu, a muškarci crkvu. Đuro provodi dan u smrtnom strahu u poljskom zahodu, a Zdenka uvježbava seljane kako bi bili spremni u slučaju prave uzbune. Načelnik pokušava naći seosko atomsko sklonište.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia