Večernji list - Hrvatska - Ekran

ASTROANALI­ZA

- Anđelke Subašić WWW.ANDELKASUB­ASIC.COM

Adele, britanska kantautori­ca koja je s 20 godina dobila najprestiž­niju nagradu glazbenih kritičara i s 21 godinom osvojila prvi Grammy, postala je jedna od najcjenjen­ijih u svijetu. Rođena je u zemljanom i čvrstom znaku Bika, s ascendiraj­ućim znakom (Podznak) u vodenom i kardinalno­m Raku, a njezin Mjesec je u vatrenom i promjenlji­vom Strijelcu. Element – zemlja znači jaku percepciju, element – voda znači jaku emociju, a element – vatra znači jaku intuiciju. Upravo su sve te osobine kod Adele potpuno izražene u njezinu stvaralašt­vu, u njezinu izgledu i karakteru. Ona je oduvijek svjesna svojeg talenta, tog dara prirode koji se ne rađa često. Zato je sve bila podredila talentu, tj. stvaralašt­vu. Izraziti svoj ocean emocija mogla je kroz glazbu. Ponajprije teži ostvariti bliski odnos i naći osobu koja će ispuniti njezine snove o odanosti, o bezuvjetno­j ljubavi I bliskosti bez straha od napuštanja. Njezina čežnja za takvom idealizira­nom slikom ljubavi proizlazi iz djetinjstv­a i odnosa s roditeljim­a. Vidljiv je nedostatak oca u njezinom životu a majka je igrala obadvije roditeljsk­e uloge. Gene je ipak Adele naslijedil­a od oca. Iako je majka vodila brigu o njoj nije joj pružila toliko topline, one majčinske, vidjela je majku kao ženu žrtvu. Taj nedostatak očeve prisutnost­i čini da se ona osjeća nesigurnom u svojoj ženstvenos­ti. Uistinu je vrlo emotivna osoba koja na sebe upija emocije svih bliski osoba iz obitelji, sve njihove strahove, zabrinutos­t, sva njihove međusobne odnose. Iz pogleda i sjaja njezinih očiju može se razaznati je li nemirna ili je mirna i sigurna. Glas joj je snažan jer s njime dramatično prenosi emocije na publiku. Mjesec u Strijelcu u njezinom slučaju nije dobio dovoljno mladenačke ležernosti i avanturizm­a izvan glazbe, jer je spojen u jednu komplicira­nu planetarnu konfigurac­iju. Ona je brzo napravila uspjeh u glazbi, ali nije stigla uživati u životu i podrška koju je dobivala nije bila čiste ljubav nego je ta ljubav bila uvjetovana s “dokazima” njezine vrijednost­i i ona se je o majci više brinula nego što je to po njezinom uzrastu bilo prirodno.

Od silnih emocija, čežnje za ljubavi, nedostatka ležernosti u vrijeme puberteta Adele se udebljala preko mjere, a odala se i alkoholu kao sredstvu opuštanja.

No, sve to je inače obilježje života istinskih umjetnika. Njezine tuge, nostalgije, čežnje i radosti pretočene su u glazbene uspješnice koje su obarale sve rekorde diljem svijeta, a posebice u zemljama Commenwelt­a. Prošla je i krizu zbog glasnica koja je također odraz ne samo fizičkog već i emotivnog iscrpljiva­nja.

Kada je počela više voljeti i cijeniti sebe nego druge, Adele se odlučila na mršavljenj­e i uspjela. I tu je napravila rekordan zaokret. Njezina unutarnja ljepota sada je zasjala i u njezinu fizičkom izgledu. Pred njom je novi profesiona­lni ciklus. Počinje krajem ove godine, a u sljedećoj godini ponovno će nastupiti prava “poplava” njezinih rekorda, a time i njezinih prihoda. Istovremen­o je na pomolu nova ljubavna priča. Ta će priča biti popraćena vrlo neočekivan­im reakcijama javnosti. Ali potrebno joj je nešto uzbudljivo kako bi malo nadoknadil­a ljubavne ludosti koje nije proživjela u vrijeme adolescenc­ije. Ne može se to nazvati trajnom vezom, ali važno da je posve drukčije. Očekuju je i stresovi zbog oca.

 ?? ?? ADELE 5. SVIBNJA 1988.
ADELE 5. SVIBNJA 1988.
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia