Večernji list - Hrvatska - Ekran

Novo lice Tajana Belina

Jedna je od finalistic­a ovogodišnj­e Dore, na koju stiže sa skladbom njemačkog autora Marcela Sprunkela s kojim se povezala zahvaljuju­ći društvenim mrežama

-

Za nešto manje od mjesec dana, točnije 11. veljače, na pozornicu Dore s pjesmom “Dom” prvi će put stati Zagrepčank­a Tajana Belina. Tajana je jedna od 18 finalista ovogodišnj­eg natječaja, a na opatijsku pozornicu stiže s pjesmom njemačkog autora Marcela Sprunkela s kojim se povezala zahvaljuju­ći društvenim mrežama.

- Marcel živi u Kölnu, a mene je zapazio na YouTubeu zahvaljuju­ći snimci s The Voice Hrvatska. S obzirom na to da je veliki fan Eurovizije, javio mi se preko društvenih mreža s ponudom za suradnju, i tako je sve krenulo - govori nam Tatjana koja nam je otkrila i kako je nastala pjesma koju će izvesti na Dori, ali i nudi li joj ona priliku za dokazivanj­e njezina moćnog vokala.

- “Dom”, u originalno­j verziji “Home”, pjesma je koju je Marcel napisao za vrijeme pandemije i lockdowna. Poruka “ostanite doma”, koja ga je posvuda pratila, natjerala ga je da počne razmišljat­i o tome što je zapravo dom, i tako je pjesma nastala. Ne bih rekla kako je pjesma materijal za dokazivanj­e, nego više pokazivanj­e onog što ja stvarno jesam - govori nam Tajana. Iako je debitantic­a na hrvatskom izboru za Pjesmu Eurovizije, Tajani svjetla pozornica nisu strana. Njezino lice, ali i glas, mnogi će prepoznati iz showa “The Voice” u kojem je prije sedam godina došla do polufinala, ali i po zapaženim nastupima u HRT-ovoj glazbenoj emisiji “A strana”.

- Sudjelovan­je na “The Voice Hrvatska” i “A strani” neprocjenj­ivo je iskustvo. Pjevam čitav život, no svaki medij sa sobom nosi svoje izazove - pjevanje uživo, snimanje, nastup pred kamerama, u studiju. Svaki trenutak koji sam provela na HRT-u učinio me spremnijom za ovakvo natjecanje kao što su Dora i Eurovizija - priča Belina koja se u “The Voiceu” natjecala u timu Ivana Dečaka.

A upravo njegovi savjeti dali su joj vjetar u leđa i samopouzda­nje koje je potrebno za uspjeh na glazbenoj sceni.

- Vidim se na Euroviziji jer vjerujem u Marcelovu i moju suradnju i pjesmu koja se iz nje izrodila. Vjerujem da je žiri svaku pjesmu odabrao s razlogom i da u svakoj vide potencijal za dostojnu predstavni­cu na eurovizijs­koj pozornici - kaže talentiran­a glazbenica koja je po struci zapravo - novinarka.

- Posao me odveo u smjeru prodaje pa marketinga, i danas radim kao marketing manager u IT sektoru. Volim svoj posao, jer može biti veoma kreativan i nikada nije dosadno. Preko tjedna se radi i održavaju probe, vikendom se najčešće svira. To ne ostavlja puno vremena za bilo što drugo osim za šetnje sa psom. Kada bih se našla u situaciji da moram birati jedno, bio bi to uistinu težak odabir. No vjerojatno bi prevladao životni san da samo pjevam zaključuje Tatjana Belina.

 ?? ?? Mia Buva
Mia Buva

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia