Večernji list - Hrvatska - Ekran

Novo lice Goran Orešković

Mladi glazbenik koji je poznat iz “RTL Zvijezda” i “The Voicea” sada, pod umjetničko­m imenom GOGI, predstavlj­a svoj prvi singl “Riječi”

- Petra Vuka

Goran Orešković, široj javnosti poznatiji po sudjelovan­ju u glazbenoj emisiji “RTL Zvijezde” i “The Voice”, sada je, pod umjetnički­m imenom GOGI, predstavio svoj prvi singl “Riječi”, a 25-godišnji glazbenik kaže nam da su reakcije na prvi singl jako pozitivne. - Reakcije su zaista lijepe i jako mi je drago da se ljudima sviđa pjesma jer smo puno truda uložili u nju i zahvalan sam svima koji je slušaju - kaže. Singl je nastao spontano kada mu je Đino Silić poslao stihove koji su mu se odmah svidjeli.

- Sjeo sam za radni stol i krenuo stvarati melodiju. Proces kod stvaranja nekada nije uspješan jer se zna desiti zastoj u kojem ili nemam inspiracij­e ili predaleko odem s hrpom ideja. U ovoj se pjesmi to dogodilo i imao sam samo kratku verziju koju sam pustio Matiji Cveku, a on je u 15 minuta napravio ostatak teksta i tu sam zapravo shvatio da je ovo nešto što je trebalo ovoj pjesmi - ispričao nam je proces nastanka “Riječi” GOGI.

Autori teksta su Matija Cvek i Đino Silić, za aranžman i produkciju zaslužni su novi pjevač Parnog valjka Igor Drvenkar i Dario Mihić, dok je mastering odradio Igor Ivanović. To je njegov “mali krug velikih ljudi”, a s mnogima se druži i privatno.

- Zaista sam sretan što stoje iza ovog singla meni dragi prijatelji. Svatko vodi svoj život i ima svoje obaveze pa se ne družimo često, no kada se družimo, tada najčešće i stvaramo. Muzika spaja ljude kao i u ovom slučaju - kaže. Od svoje šeste godine svira gitaru, piše pjesme, pjeva i uživa u glazbi, a ljubav prema njoj “pokupio” je od roditelja. - Oni bi svaki dan započeli uz dobru glazbu tako da sam siguran da je to utjecalo na mene. Ne mogu zamisliti dan bez muzike, tuš bez pjevanja i izlazak bez žive muzike - kaže perspektiv­ni glazbenik koji već marljivo radi na novim pjesmama.

- Stalno stvaram nešto novo i svakako mi je želja snimiti album, no ono što je sigurno i svježe jest da Josip Palameta i ja snimamo duet i pjesma bi trebala izaći kroz mjesec dana - najavljuje.

Upravo show “The Voice” donio mu je puno glazbenog iskustva i prijatelja na sceni, a on se i danas sjeća “predobrog osjećaja biti na HRT-u i doživjeti taj studio, bend, kamere i drage mentore”.

- Puno su nas naučili o pjevanju i mislim da je “Voice” odlična prilika da te netko pogurne u glazbene snove kaže glazbenik koji je odrastao na stranoj glazbi poput Iron Maidena, Pink Floyda, Led Zeppelina, Deep Purplea, Whitesnake­a, Bon Jovija i mnogih drugih bendova i izvođača.

Roditeljim­a je zahvalan što su ga usmjerili na dobru glazbu jer je, kaže, danas sve manje generacija koje slušaju kvalitetnu glazbu.

- Od domaćih uzora, kojih je jednako tako puno, izdvojio bih Gorana Bareta kao izvođača jer za mene je poseban i specifično­g izražaja u glasu i tekstovima koji su baš po mom guštu - kaže.

Planova za daljnju karijeru još uvijek nema jer ne razmišlja puno unaprijed, a ne želi puno ni očekivati. No, priznaje nam da bi volio jednoga dana imati svoj autorski “rock” bend koji će “puniti festivale dobrim ljudima koji pjevaju naše pjesme”.

- Daleko je to i težak je put do sna, ali idemo, radimo svoju muziku i nadam se da će publika to jednoga dana prepoznati - zaključuje.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia