Večernji list - Hrvatska - Ekran

Koncertna senzacija u prozirnom

-

Zbog estetike istančanos­ti i jednostavn­osti koju je Jil Sander njegovala od samih svojih početaka dugo se mislilo kako njena odjeća nema što tražiti na nekim svečanim prigodama ili na crvenom tepihu. Ona sama nikada se nije pobunila zbog takvih mišljenja jer joj je u fokusu bila odjeća za zaposlene žene koje cijene kvalitetu i mogućnost kombinator­ike koju je (i zbog palete prigušenih boja) njena odjeća nudila iz sezone u sezonu.

No, kada se Kelsey Lu pojavila odjevena u Jil Sander na Pitchfork Music Festivalu 2018. godine, ispostavil­o se da je i to tek jedna u nizu modnih predrasuda. Naime, kada je lijepa Kelsey doslovno zablistala odjevena u posve prozirnu haljinu, ispod koje su se vidjele podvezice i nazirale gole grudi, postalo je jasno da se i među djelima Jil Sander krije odjeća koja u pravim rukama, i na pravom tijelu može postati senzaciona­lna i začuđujuća. Štoviše, Kelsey je ispod haljine nosila visoke čizme s uzorkom zmijske kože, a ta je kombinacij­a proglašena jednom od najboljih ikada viđenih na ženskim zvijezdama koje su stupile na scenu ovog poznatog glazbenog festivala.

Zanimljivo je pri tome da je pjevačica slijedila estetiku same Jil Sander, jer osim podvezica, koje su imale metalne ukrase, nije nosila nikakav nakit, kako ne bi odvukla pozornost od same haljine. Time je iznova dokazala da svako modno pravila, pa i ono o scenskoj odjeći za svjetla reflektora i televizijs­ke kamere, postoji samo kako bi ga se - prekršilo. Naravno, za takvu je modnu igru potrebno mnogo osobnog ukusa, ali i znanja o povijesti mode.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? JIL SANDER Karijeru je počela za maminom starom šivaćom mašinom, da bi svojom jedinstven­om estetikom, u kojoj su kroj i silueta bili najvažniji, s vremenom postala sinonim za modnu formulu “manje je više”, zbog čega je estetiku brenda, koji i danas nosi njeno ime, mogao slijediti samo Raf Simons
JIL SANDER Karijeru je počela za maminom starom šivaćom mašinom, da bi svojom jedinstven­om estetikom, u kojoj su kroj i silueta bili najvažniji, s vremenom postala sinonim za modnu formulu “manje je više”, zbog čega je estetiku brenda, koji i danas nosi njeno ime, mogao slijediti samo Raf Simons
 ?? ABACA/PIXSELL ??
ABACA/PIXSELL

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia