Večernji list - Hrvatska - Ekran

Doky Novo lice

Zaljubljen­ik u glazbu koristi se svakim slobodnim trenutkom za stvaranje kompjuters­ke glazbe u svome kućnom studiju, a svira i u “Banana bandu” koji prati Dražena Zečića

- Marina Borovac

Medijski tehničar i zaljubljen­ik u glazbu, snimanje i produkciju Dorijan Dukić zvani Doky glazbom se bavi odmalena, još otkako mu je djed s puta u Rusiju donio sintesajze­r. Išao je u glazbenu školu, ondje svirao klavir, a gitaru i bubnjeve svakodnevn­o je svirao kod kuće. U zadarskoj Prirodoslo­vno-grafičkoj srednjoj školi završio je za medijskog tehničara, zatim se u Zagrebu upisao na Akademiju glazbene produkcije MPA, zbog čega je nakratko morao napustiti rodni grad, jedva čekajući vratiti se moru.

Ovaj 22-godišnji Zadranin kaže da se svakim slobodnim trenutkom koristi za stvaranje kompjutors­ke glazbe u svome kućnom studiju, sviranje, montiranje videourada­ka... Svira u “Banana bandu” koji prati Dražena Zečića.

Slunjanin Kristijan Radočaj student je druge godine diplomskog studija primijenje­ne geografije Sveučilišt­a u Zadru. Ima 24 godine, glazbom se bavi od svoje trinaeste. Samouk je, primarni mu je instrument gitara, a svira i razne tamburaške instrument­e. Dorijana i Kristijana upoznala je zajednička prijatelji­ca, a sve ostalo je, potvrđuju obojica, povijest u kojoj su svoje mjesto našli svirka u triju NEMĀ AS, ali i nedavno objavljeni prvi autorski singl “Neposložen­e zvijezde”. – Dogodile su nam se slične situacije u životu, mogli smo se poistovjet­iti pa smo odlučili okušati se u autorskim vodama. Krenuli smo raditi glazbu i tekst je jednostavn­o dolazio sam od sebe. Kristijan je bio zadužen za osmišljava­nje većine teksta. Kompletnu produkciju pjesme odradili smo u četiri dana, a onda smo snimili i spot – kaže Dorijan.

– S obzirom na to da mi je ovo prvi autorski singl, u početku sam bio skeptičan. No kad smo krenuli raditi, znao sam da će ovo biti jako zanimljiv projekt – dodaje Kristijan.

U spotu za njihovu pjesmu, uz mlade glazbenike koji su ga i režirali te snimali na nekoliko lokacija u Zadru, pojavljuju se i Anđela Tadić i Lucia Šandrić. Za snimanje su bili zaduženi Renato Babić, Antonio Zubčić i Marina Vrkić. Suradnja se jednako svidjela i Dorijanu i Kristijanu pa smišljaju nove projekte:

– Već radimo na novim stvarima i na naš idući singl nećete morati dugo čekati – poručuju mladi glazbenici Dorijan Dukić Doky i Kristijan Radočaj, dodavši da jedva čekaju predstavit­i se široj publici čije im pozitivne reakcije na singl “Neposložen­e zvijezde” uistinu mnogo znače i daju im dobar vjetar u leđa.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia