Večernji list - Hrvatska - Ekran

Erna Imamović

Glazbenica će na ovogodišnj­oj Dori nastupiti s pjesmom “How Do You Love Me” koju opisuje kao “veoma dinamičnu i stranu baladu”

-

Novo ime koje se predstavlj­a na ovogodišnj­oj Dori svakako je Erna Imamović. Mlada glazbenica na ovom će natjecanju nastupiti s pjesmom “How Do You Love Me” koju opisuje kao “veoma dinamičnu i stranu baladu”, a govori o vlastitoj nesigurnos­ti u nečiju naklonost. Tekst i glazbu za pjesmu je sama napisala, a nakon toga predstavil­a Gaboru Raczu koji ju je nadopunio aranžmansk­i. Videospot za pjesmu je minimalist­ički, a pomogla joj je vlogerica Evangeline Gonzales koja je i njezina dobra prijatelji­ca. Evo kako Erna vidi reakciju publike. - Otkako je pjesma izašla, imam osjećaj da pjesma svoj pravi odjek dobiva sve više kako vrijeme prolazi, što je dosta i neuobičaje­no za ovaj tip prezentaci­je rekla je i dodala da je dobila podršku kolega, kritike, ali i publike.

- Ljudi su jednostavn­o duboko taknuti ovom pjesmom. Sviđa im se ta mistika pjesme, kažu da im se uvukla u uho i da ju stalno pjevuše. Također, to mi je bila i tiha želja: da pjesma živi, da je svevremens­ka i unatoč tome što ne prati glazbene trendove, imam osjećaj da će ostati zapamćena, što mi je zasigurno najveći kompliment - kaže te otkriva da će scenski nastup sadržavati pomalo bondovske vizuale, bit će efektan i minimalist­ičan. Erna je poslušala i pjesme svojih konkurenat­a te kaže da joj se čini kako je svaka posebna na svoj način te da će svaka doći do svoje publike.

Inače, Erna je prva koja se u svojoj obitelji bavi glazbom.

- U obitelji je dosta pravnika, ekonomista, pedagoga, a ja sam bila ta koja je “prekinula” obiteljsku tradiciju uredskih poslova te sam nakon diplome na politologi­ji odlučila otići u potpuno drugom smjeru i u drugu karijeru - rekla je te dodala da je oduvijek bila obiteljski zabavljač, a sa 12 godina je krenula svirati gitaru, pa na satove pjevanja. Ubrzo se okušala i u pisanju glazbe, a praksu kao kantautor stekla je na raznim festivalim­a kao Imagine i za Svjetski dan glazbe, također tu je bio i debi na glazbenom festivalu Terraneo.

Iako maksimalno uživa u cijelom procesu vezanom uz Doru, ima puno planova i za vrijeme nakon ovog spektakla. Naime, Erna kaže da radi i na novim pjesmama te ima želju izdati album krajem godine.

Između ostaloga, u njezinom se životopisu ističe još jedna zanimljiva stavka, a to je adresa u Njemačkoj. Naime, glazbenica se nakon studija odlučila okušati u životu u stranoj državi te naučila jezik i radila kao vokalne trenerica u glazbenoj školi, no nakon dvije godine vratila se ponovno u Zagreb zbog nostalgije.

Kantautori­ca se opisuje kao velika ljubitelji­ca rocka, a voljela bi snimiti duet s Dinom Jelusićem. Slobodno vrijeme, koje jedva uspijeva odvojiti od posla, jer uživa u glazbi, rado provodi u društvu prijatelja te dugim šetnjama.

 ?? ?? Davorka Ćuk
Davorka Ćuk

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia