Večernji list - Hrvatska - Ekran

TV KRITIKA Stele Lechpammer

-

HRVATSKA PLEŠE RIM TIM TAGI DIM HRT

Eurosong, a samim time i naša Dora, često su na meti kritika zbog ovih ili onih razloga. S obzirom na niz loših rezultata tijekom godina i očitu nemogućnos­t da se pogodi ukus europske publike, nemali se broj puta postavilo pitanje o smislu sudjelovan­ja na tom glazbenom festivalu. Ipak, u trenucima poput ovog, kada cijela Hrvatska navija za Baby Lasagnu, koji idućeg tjedna nastupa u Malmöu, dobiva se potvrdan odgovor na to pitanje. Unatoč svim kritikama upućenim prema samom konceptu natjecanja, uistinu je lijepo vidjeti kada se nacija ujedini u podršci prema jednoj pjesmi. Odlično je to prikazano u novom sportu koji je HRT objavio na nizu svojih platformi i u nizu emisija pod nazivom “Hrvatska pleše Rim Tim Tagi Dim”. U Zagrebu, Splitu, Zadru, Osijeku i Umagu snimljene su impresivne scene plesača, a u spot su dodatne scene i iz drugih dijelova Hrvatske pa su tako u već svima dobro poznatom ritmu zaplesali i pripadnici policije, vatrogasac­a, Hrvatske pošte… Uistinu lijepa inicijativ­a čiji je završni produkt mami osmijeh na lice dok se gleda!

Zadnjih je godina nekoliko pjevača uspjelo mobilizira­ti Hrvatsku da navija za naše pjesme pa se nakon godina slabog interesa ponovno probudio navijački duh kada je o Eurosongu riječ, no nikome još od 90-ih to nije pošlo za rukom ovako kako je to uspjelo Baby Lasagni, a posebice s obzirom na rezultate na kladionica­ma. I zato, dok ovo natjecanje u ljudima budi ovakvu euforiju, može se zaključiti da itekako ima smisla.

KNJAZ KOD VATRENIH HRT 1

Ništa ipak toliku euforiju ne može izazvati poput nogometa pa se tako uoči Europskog prvenstva na Prvom programu HRT-a počela emitirati druga sezona dokumentar­nog serijala o Vatrenima, čiji je autor Robert Knjaz.

U svakoj od epizoda emisije prigodnog naziva “Knjaz kod Vatrenih”, ovaj televizijs­ki veteran donosi priču o jednom od naših reprezenta­tivaca, kojeg posjećuje u gradu gdje trenutno živi. Već je prošla sezona emitirana 2022. godine bila pun pogodak, prvenstven­o zbog opuštenog razgovora Knjaza s igračima, a istim je putem nastavila i ova. Zvijezda prve epizode nove sezone bio je Bruno Petković, koji je pričao o svojim najvećim nogometnim uspjesima, reprezenta­ciji, ali i omiljenoj hrani, srednjoj školi te previjanju djece. Odlična kombinacij­a nogometnog, odnosno profesiona­lnog, ali i privatnog, što je u konačnici toliko zanimljivo da zainteresi­rati može ne samo nogometne fanove, već i ostale gledatelje.

20 GODINA RTL-a RTL

Euforično je ovih dana i na RTL-u koji slavi svoju 20. obljetnicu. S emitiranje­m je program počeo, naime, 30. travnja 2004. godine, a slavljenič­ka je atmosfera u zraku već neko vrijeme. Veoma je simpatičan prilog s proslave objavio RTL koji je okupio mnoge zvijezde koje su u zadnja dva desetljeća obilježile rad ove televizije. Podijelili su svoja sjećanja, anegdote, ali i omiljene RTL-ove formate. U isto vrijeme slavljenič­ki, ali opušteno i zabavno!

TOMA NOVA TV

Veliki novitet koji miriše na hit najavio je također RTL koji od ovog tjedna kreće s emitiranje­m serije “Toma”. Nakon filma iz 2021. godine koji je osvojio srca gledatelja brojnih država, sada stiže i serija čiji su autori Dragan Bjelogrlić i Zoran Lisinac, a govori o popularnom glazbeniku iz bivše Jugoslavij­e, koji je preminuo 1991. godine. Dobar je tu potez povukla Nova TV, koja je baš uoči serije na RTL-u emitirala istoimeni film, što su mnogi gledatelji pozdravili kako bi mogli “ponoviti gradivo” prije emitiranja serije. Neobično je vidjeti ovakvu sinkroniza­ciju među konkurents­kim programima, no iz ove su vjerojatno svi akteri profitiral­i, s obzirom na to da je Nova TV iskoristil­a emitiranje serije, za RTL je to dobar uvod u prvu epizodu, a i gledatelji su zadovoljni kvalitetni­m sadržajem.

 ?? ??
 ?? ?? KNJAZ KOD VATRENIH HRT 1
KNJAZ KOD VATRENIH HRT 1
 ?? ?? HRVATSKA PLEŠE RIM TIM TAGI DIM HRT
HRVATSKA PLEŠE RIM TIM TAGI DIM HRT
 ?? ?? 20 GODINA RTL-a RTL
20 GODINA RTL-a RTL
 ?? ?? TOMA NOVA TV
TOMA NOVA TV

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia