Večernji list - Zagreb

Modrić i Kovačić promašili s bijele točke, Real izborio 17. polufinale Lige prvaka

- Željko Janković

Polufinale ovogodišnj­e Lige prvaka igrat će Bayern i Real Madrid, te Borussia Dortmund i PSG. Nakon 3:3 remija u prvoj utakmici u Madridu, Real je, nakon boljeg izvođenja jedanester­aca, slavio u sinoćnjem uzvratu na Etihadu protiv Manchester Cityja. Stroj Pepa Guardiole dugo je lomio kraljevsku momčad, nakon što je lovio zaostatak, no nije mu to uspjelo. Real Madrid igrat će u svom 17. polufinalu elitnog natjecanja. Osnovni dio utakmice završio je 1:1, a španjolska momčad slavila je s ukupnih 4:3...

Odlični Gvardiol

Luka Modrić u igru je ušao u 79. minuti i promašio prvi jedanaeste­rac za svoju momčad. A s bijele točke nije bio uspješan ni Mateo Kovačić, koji je odigrao zadnjih desetak minuta utakmice. Odličnu utakmicu u dresu Cityja odigrao je Joško Gvardiol. Naš je branič igrao cijeli susret.

Real je pobjeđivao u zadnjih šest utakmica u kojima su igrali produžetke u Ligi prvaka. Također, Real je slavio u zadnja tri raspucavan­ja s bijele točke u ovom natjecanju.

Bio je to sraz dviju nogometnih filozofija. One Guardiolin­e u kojoj je važno čuvati loptu i igrati brzo na kratkom prostoru, dok je Carlo Ancelotti od svoje momčadi tražio što okomitiju igru u kojoj je ideja bila široko razvući protivnika kako bi do izražaja došao njihov ritam. Ta Ancelottij­eva ideja igre zapravo je funkcionir­ala nešto malo više od sat vremena na Etihadu. Imali su prednost od 1:0, a momčad Pepa Guardiole nikako nije uspijevala pronaći dobitnu kombinacij­u u zadnjoj trećini. I onda se Real previše povukao, a jasno je bilo da ‘autobus’ ispred njihova šesnaester­ca ipak neće izdržati. Jasno je to bilo desetak minuta prije nego su primili pogodak kojeg je u 76. minuti postigao Kevin De Bruyne.

I ta inicijativ­a Manchester Cityja trajala je do kraja utakmice, odnosno većinu produžetak­a, no na kraju je sve otišlo na Realovu stranu.

Carlo Ancelotti tako je dosegao svoj 11. polufinale Lige prvaka. Sinoć mu je bilo puno lakše jer je kao trener Chelseaja, Evertona i Real Madrida, do sinoć izgubio svih šest gostujućih utakmica protiv Manchester Cityja, uz ukupnu razliku pogodaka 5:18. Za Engleze je osjećaj gorčine još veći jer je Manchester City slavio u zadnja četiri susreta na Etihadu protiv Reala.

Cityju je prvi pogodak zabio Rodrygo u 12. minuti. To mu je bio četvrti pogodak protiv ove engleske momčadi u nokaut fazi Lige prvaka. Identičan učinak ima još samo Karim Benzema.

Nešto manje neizvjesno bilo je u drugoj sinoćnjoj utakmici u kojoj je Bayern slavio 1:0 u uzvratu protiv Arsenala i s ukupnih 3:2 izborio polufinale. Prvi put nakon 2020. godine. Čovjek odluke bio je Kimmich koji je bio strijelac u 63. minuti. Za englesku momčad i sinoć se povijest nastavila jer Arsenal nikada nije slavio u gostujućoj utakmici od četvrtfina­lne faze, dvaput su remizirali, a četiri puta izgubili. Topnici su četvrtfina­le prošli 2006. kada su s ukupnih 2:0 svladali Juventus ali i 2009. godine kada su s ukupnih 4:1 bili bolji od Villarreal­a.

Bayer je, do sinoć, gubio svaki četvrtfina­le u zadnje tri sezone. A u dva od tri susreta prošli su dalje kada je u prvoj utakmici rezultat bio 2:2.

Kane: A sad na Bjelicu!

- Ovo je nevjerojat­na pobjeda. Bila je ovo teška sezona za nas. Znali smo da možemo napraviti razliku uz pomoć naših navijača. Bila je to teška i tijesna utakmica. Doći do polufinala za nas je veliki uspjeh i možemo uživati. Rekli smo u poluvremen­u da želimo podići tempo, biti agresivni. Sada svi očekuju da osvojimo Ligu prvaka. Osvojili smo ligu 11 godina zaredom ali nam je ove sezone nedostajal­o malo više snage. Sada moramo uživati u Ligi prvaka i spremiti se za subotnju utakmicu - kazao je Harry Kane, napadač Bayerna kojega u spomenutu subotu očekuje sraz s Union Berlinom, našeg trenera Nenada Bjelice.

Bayernov trener Thomas Tuchel izborio je svoj polufinale s trećom momčadi koju je vodio. Uspjelo mu je to ranije s PSG-om i Chelseajem. Moguće je da će mu posljednja utakmica na klupi Bayerna biti finale Lige prvaka na Wembleyu 1. lipnja. Jedino je uspješniji Jose Mourinho koji je četvrtfina­la igrao s Portom, Chelseajem, Interom i Real Madridom.

Sjajnu utakmicu protiv madridskog Reala odigrao je naš reprezenta­tivac Joško Gvardiol

 ?? ?? KRALJEVSKO SLAVLJE Real Madrid slavio je u uzvratnoj utakmici protiv Manchester Cityja na Etihadu. Kraljevska momčad bila je bolja nakon izvođenja udaraca s bijele točke
KRALJEVSKO SLAVLJE Real Madrid slavio je u uzvratnoj utakmici protiv Manchester Cityja na Etihadu. Kraljevska momčad bila je bolja nakon izvođenja udaraca s bijele točke

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia