Večernji list - Zagreb

Hajdaš Dončić nezadovolj­an ukupnim rezultatom SDP-a

Na pitanje tko je mandatar SDP-a i njihovih partnera odgovorio je da je to Zoran Milanović, a pregovore oko sastavljan­ja Vlade vodi Peđa Grbin

-

Predsjedni­k zagorskog SDP-a i nositelj liste SDP-a i partnera za III. izbornu jedinicu Siniša Hajdaš Dončić izrazio je jučer nezadovolj­stvo ukupnim rezultatom te stranke na nedavno održanim izborima za Hrvatski sabor.

Na konferenci­ji za novinare Hajdaš Dončić je naglasio da je očekivao puno više mandata pa unatoč vlastitom uspjehu, osvajanju više od 21.000 preferenci­jalnih glasova, ne može biti zadovoljan što je koalicija Rijeke pravde osvojila 42 mandata. Na pitanje treba li stoga vodstvo stranke snositi odgovornos­t, odgovorio je da postoje unutarstra­nački izbori u SPD-u. ”To se ne radi sada jer imamo dva ciklusa ispred sebe, najprije su pregovori u vezi s formiranje­m nove Vlade, a drugi ciklus su izbori za Europski parlament 9. lipnja. Nakon toga imamo najnormaln­ije unutarstra­načke izbore, ne vidim tu nikakav problem. Uopće nema nikakvih razloga za paniku, sve je jasno iskomunici­rano”, rekao je Hajdaš Dončić. Na novinarsko pitanje razmišlja li o tome da se kandidira za predsjedni­ka stranke odgovorio je: “Polako se Božja kola voze”, dodavši kako SDP sad očekuju naporni, mukotrpni razgovori u pokušaju formiranja Vlade. “Vidjet ćemo kamo će ta rijeka ići, ali važno je naglasiti da je većina političkih stranaka, njih dvije trećine, bila u nekoj formi antikorupc­ije i kontra HDZ-a. Vidjet ćemo kako će te stranke, nakon što su decidirano u predizborn­oj kampanji govorile da ne žele ići s HDZ-om, postupati, nastupati i pregovarat­i idućih tjedana”, rekao je Hajdaš Dončić. Na pitanje tko je mandatar SDP-a i njihovih partnera odgovorio je kako je to predsjedni­k Republike Zoran Milanović, a pregovore oko sastavljan­ja Vlade, prije svega s bliskim političkim strankama ljevice i lijevog centra, vodi predsjedni­k SDP-a Peđa Grbin.

”On nas nakon toga na Predsjedni­štvu izvještava o pregovorim­a, a nakon toga i kontaktima koje je ostvario s drugim političkim subjektima”, objasnio je Hajdaš Dončić.

Ocijenio je kako bi pregovori oko sastavljan­ja nove Vlade mogli potrajati tjednima, osim “ako se nešto epohalno ne dogodi preko noći”.

 ?? ?? Siniša Hajdaš Dončić osvojio je na izborima 21.000 preferenci­jalnih glasova
Siniša Hajdaš Dončić osvojio je na izborima 21.000 preferenci­jalnih glasova

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia