Večernji list - Zagreb

Benović uz Srbića na Igrama u Parizu

-

Sjajna vijest stigla je iz Katara – Aurel Benović četvrtim mjestom u finalu partera Svjetskog kupa u Dohi osigurao je olimpijsku vizu. Tako će Hrvatska u Parizu imati dva gimnastiča­ra, s obzirom na to da je Tin Srbić ranije uspio u tome. Svojim nastupima u posljednji­h nekoliko godina Benović je pokazao da spada u sam svjetski vrh ove discipline. Na Olimpijski­m igrama, u kvalifikac­ijama 27. srpnja u legendarno­j Bercy Areni, Benović će se boriti za finale na parteru, ali i na preskoku – disciplini u kojoj također ima pravo nastupa. U jučerašnje­m finalu Benovićev glavni suparnik u borbi za nastup naOI bio je Francuz Benjamin Osberger i Brazilac Yuri Guimaraes. Osberger je nastupao prije Benovića i nije dobio previsoku ocjenu – 13.733. Nakon toga bilo je jasno – Osječanin je morao odraditi jednu svoju prosječnu vježbu na razini nastupa iz kvalifikac­ija. Benović je izdržao sve, dobio je ocjenu 14.333, dovoljnu za četvrto mjesto.

- Ponosan sam kako sam odradio vježbu, izdržao sam pritisak i kada je bilo najbitnije uspio sam odraditi svoju vježbu solidno i izboriti odlazak na Olimpijske igre. Još ne mogu vjerovati, moram to sve malo prespavati da bih postao svjestan uopće što se dogodilo. Ne smije me previše držati euforija, moram se okrenuti današnjem finalu na preskoku

Aurel Benović četvrti je hrvatski gimnastiča­r koji će nastupiti na olimpijski­m igrama, nakon Aleksej Demjanova 1996. u Atalanti, Filipa Udea koji je bio na Igrama triput - 2008. u Pekingu, 2012. u Londonu i 2016. u Riju, te Tina Srbića koji je nastupio u Tokyju prije tri godine.

 ?? ?? AUREL BENOVIĆ postao je četvrti hrvatski gimnastiča­r u povijesti Igara
AUREL BENOVIĆ postao je četvrti hrvatski gimnastiča­r u povijesti Igara

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia