Večernji list - Zagreb

POGLEDAJTE SEMAFOR

-

NOGOMET

Španjolska liga, 32. kolo: Bilbao – Granada 1:1; njemačka liga, 30. kolo: Eintracht (Smolčić ušao u 89.) – Augsburg (Jakić izašao u 80., Beljo nije ulazio) 3:1; talijanska liga, 33. kolo: Genoa (Badelj ušao u 68.) – Lazio (trener Tudor) 0:1, Cagliari – Juventus 2:2; francuska liga, 30. kolo: Nice – Lorient 3:0; Prva NL, 27. kolo: Sesvete – Jarun 2:3, Zrinski – BSK 1:0; Druga NL, 24. kolo: Karlovac – Jadran (P) 2:2; Prva ZL, 23. kolo:

Bubamara – Mala Mlaka 1:0

FUTSAL

Supersport HMNL, polufinale doigravanj­a, prve utakmice:

Futsal Pula – Futsal Dinamo 2:2, 3:2 produžetak, Square – Olmissum 4:3

ODBOJKA

Superliga, muški, polufinale doigravanj­a: Mursa – Ribola Kaštela 3:1 (1:1 u seriji); Centrometa­l - Mladost 0:3 (0:2 u seriji)

U dvorani Bojan Stranić (17 sati) danas se igra prva finalna utakmica Superlige za prvakinje Hrvatske između Mladosti i Dinama. Mladostaši­ce brane naslov, lani su u finalnoj seriji triput pobijedile Dinamo, sva tri puta je bilo 3:0. Finalna serija igra se na tri pobjede.

KOŠARKA

ABA liga: Zadar – Budućnost 73:80 (0:2 u seriji); Euroliga, Play-in:

Baskonia – Virtus (Žižić 4) 89:77

RUKOMET

Mađarska liga: Veszprem – Pick Szeged (Stepančić 4, Šoštarić 4, Jelinić 1) 36:27; njemačka liga:

Balingen (Vistorop 3, Grahovac) – Bergicher 21:25; francuska liga, žene: Saint Maur – Metz (Brkić 1) 13:29

TENIS

ATP turnir, Barcelona, parovi, polufinale: Pavić, Arevalo (Sal) – Dodig, Skupski (V. Bri.) 6:2, 7:6;

ITF turnir tenisačica, Koper, četvrtfina­le: Ružić – Erjavec (Slo) 4:6, 1:6

FORMULA 1

Britanski vozač Lando Norris (na slici) ostvario je najbolje vrijeme (1:57.940) u kvalifikac­ijama za subotnju sprint-utrku na Velikoj nagradi Kine, petom ovosezonsk­om natjecanju iz kalendara Svjetskog prvenstva formule 1. Drugi je bio sedmerostr­uki svjetski prvaka Lewis Hamilton (Mercedes), a treći je bio bivši dvostruki svjetski prvak, Španjolac Fernando Alonso (Aston Martin). Osvajač posljednja tri naslova prvaka i trenutačno vodeći u ukupnom redoslijed­u, Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), imao je tek četvrto vrijeme.

PLIVANJE

Od 21. do 27. travnja u Funchalu na portugalsk­oj Madeiri održat će se WPS otvoreno Europsko prvenstvo u paraplivan­ju na kojem će nastupiti četvero hrvatskih predstavni­ka – Dino Sinovčić, Paula Novina, Emma Mečić i Karlo Knežević.

VATERPOLO

Prvenstvo Hrvatske, polufinale, prva utakmica: Jadran - Mladost 15:5

BOKS

Matej Zebić i Gabriel Debanić,

debitanti na EP-u, nisu se uspjeli plasirati u sljedeći krug natjecanja na u Beogradu.Splićanin Zebić izgubio je meč osmine finala do 60 kilograma od Bjelorusa Tunijeva, dok je Debanić u kategoriji do 75kg izgubio od Talijana Salvatija.

ATLETIKA

Španjolski grad Valencia odabran je za domaćina dvoranskog atletskog Europskog prvenstva 2027

STOLNI TENIS

Hrvatski stolnoteni­ski savez,

veleposlan­stvo NR Kine u Hrvatskoj i Sveučilišt­e u Šangaju potpisali su memorandum o suradnji što je sjajna vijest za hrvatski stolni tenis koji će time surađivati s nacijom koja je dugo vremena svjetski dominantna u ovom sportu.Prva ovakva suradnja uspostavlj­ena je 2020.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia