Večernji list - Zagreb

Raketni napad koji je svijet doveo do ruba

- Piše Ivana Jakelić

MIRTA GALEŠIĆ

Uz znanstveni Oscar dobila i tri milijuna eura za petogodišn­je istraživan­je

Ako tvoje vrijednost­i ne prepozna tvoja zemlja, prepozna svijet. Hrvatska znanstveni­ca dobila je znanstveni Oscar, nagradu Europskog istraživač­kog vijeća (ERC). Sa suradnicim­a je dobila i tri milijuna eura kako bi se pet godina bavili problemom društvene adaptacije.

DAMIR ŠKARO

Osvajač olimpijske medalje ide u zatvor zbog silovanja i spolnog uznemirava­nja

Pakao žrtve trajao je pet godina, no srećom i to je sada gotovo. Bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje mora u zatvor na dvije i pol godine. Osuđen je zbog spolnog uznemirava­nja i silovanja lani u ožujku, a presuda je sada pravomoćna.

JOSIP PLESLIĆ

’Kninsku kraljicu’ plaćali su građani pa imaju pravo znati što je sve radila

Zaštite joj privatnost, zavapio je suprug Josipe Rimac nakon objave još jednog kontingent­a poruka iz njezina mobitela. No “kninsku kraljicu” plaćali su građani pa njezino urgiranje kod ministra, premijera, poduzetnik­a... nije njezina privatnost, već nešto što javnost ima pravo znati.

VICE MIHANOVIĆ

Koga briga za dugove i zakone ako imaš svoga ‘čovika’ koji će sve riješiti

Ne držimo se zakona kao pijan plota, zborio je Tito. Tom krilaticom vodio se i HDZov ravnatelj Lučke uprave u Splitu. Grad Split odbio je HDZ-u zbog duga dati javnu površinu za javni skup pa im je stranački kolega iznajmio državnu. Jer, ako imaš svoga “čovika”, problem se uvijek može riješiti.

BENJAMIN NETANYAHU

Želi ostati na vlasti pa se ne libi ni službeno početi treći svjetski rat

Ostati na vlasti pod svaku cijenu, makar svojim djelima doveo i do službenog izbijanja trećeg svjetskog rata. Razmišlja i djeluje tako izraelski premijer kršeći sve postulate međunarodn­og prava. Raketiranj­em iranskog veleposlan­stva u Siriji Izrael je isprovocir­ao iranski napad, a Bibi planiranim odgovorom dovodi svijet na rub vrlo opasne eskalacije s nesaglediv­im posljedica­ma.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia