Večernji list - Hrvatska

Hrvatska će u Kraljevu igrati na svom terenu

BORNA ĆORiĆ Velika mi je čast biti prvi hrvatski reket. Sigurno da je Troicki favorit, no bio je i Murray...

- Anton Filić

Kad je obavljen ždrijeb Svjetske skupine Davisova kupa za 2015. godinu, znalo se da je Srbija favorit u dvoboju s Hrvatskom. Posebno kod kuće. To je sad podebljano s obzirom na to da u hrvatskoj vrsti u Kraljevu neće biti čak trojice od četvorice najboljih hrvatskih tenisača. Nema ozlijeđeno­g Marina Čilića, koji je tek počeo s laganim pripremama za nastavak sezone, nema Ive Karlovića, koji se oprostio od reprezenta­cije jer mu je teško igrati mečeve na tri dobivena seta i nema Ivana Dodiga, koji kronično ima problema s leđima...

Veliki interes za Ćorića

No unatoč tome u našoj reprezenta­ciji, koja se u Kraljevu priprema za dvoboj koji počinje u petak, optimistič­no je raspoložen­je. A 18-godišnji Borna Ćorić spreman je preuzeti ulogu prvog reketa. Na upit koliko mu to znači, odgovorio je: – Znači mi jako puno. Prije godinu i pol sam ušao u Davisov kup, još sam nov u tome, a već sam prvi reket, što je nevjerojat­no. No, opet znam da to nije realno stanje, nego je tako zato što su oni koji su bolji od mene bili spriječeni da dođu – kazao je Ćorić za kojega vlada posebno velik interes medija, a odlično mu je sjela i podrška koju mu je javno iskazao i Novak Đoković. Izbornik Željko Krajan ustvrdio je da će Borna u petak, unatoč prošlotjed­nom izvrsnom nastupu u Dubaiju, protiv 11 godina starijeg i 20 mjesta bolje plasiranog Viktora Troickog biti u ulozi postranika. Borna se slaže: – Sigurno je da je Troicki favorit. Bolje je plasiran od mene (41-61 – op. a.), iskusniji je igrač (29-18 – op. a.). No, imat ću svoje prilike, pogotovu ako odigram kao protiv Murraya u Dubaiju – napomenuo je mladi Zagrepčani­n koji je nakon plasmana u polufinale turnira u Dubaiju skočio na 61. mjesto ATP liste, što mu je najbolji plasman u karijeri.

Uspjeh našeg Concepta

Dvoboj u Kraljevu igrat će se na podlozi koju je postavila hrvatska tvrtka Concept ‘90, a Bornini prvi dojmovi su jako dobri: – Prvi treninzi su bili odlični, s obzirom na to da sam došao iz drugačijih uvjeta, s igrališta na otvorenome. Meni je podloga vrlo slična onoj na Zagreb Indoorsu ili na turniru u Marseilleu, na kojoj sam nedavno igrao, tako da ne bih trebao imati problema s prilagodbo­m. Malo sam se odmarao nakon Dubaija, ali takav je život tenisača. Još kao 10-godišnjak znao sam da će biti tako i to sam prihvatio – zaključio je Borna.

 ??  ?? BORNA ĆORIĆ
Iako je tek 18-godišnjak,
s dobro se nosi
pritiskom
BORNA ĆORIĆ Iako je tek 18-godišnjak, s dobro se nosi pritiskom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia