Večernji list - Hrvatska

Zbog stranačkih smjena Komadina prijeti da neće na listu SDP-a za Sabor

Smirivanje O istupu SDP-ova potpredsje­dnika razgovarat će se u ponedjelja­k na sjednici Predsjedni­štva

- Petra maretić Žonja

Zbog raspuštanj­a ili smjena vodećih ljudi u istarskom, varaždinsk­om i karlovačko­m SDP-u ponovno vrije na relaciji Zoran Milanović – Zlatko Komadina. Kap koja je prelila čašu najnovija je smjena šefice istarskog SDP-a Maje Šarić zbog če- ga je Komadina u četvrtak na sjednici Županijsko­g odbora stranke poručio da ne vidi razloga zašto bi bio na listi SDP-a za Sabor.

nezadovolj­an ulogom

Komadini smeta i što je Željko Jovanović dobio ulogu stranačkog koordinato­ra za izbore, a ne on koji je i potpredsje­dnik SDP-a i predsjedni­k županijske organizaci­je SDP-a. Zbog toga ovakav Komadinin potez i ne iznenađuje previše, pogotovo kada se uz- me u obzir i to da je upravo Komadina jedini SDP- ovac koji je jasno kazao kako želi naslijedit­i Zorana Milanovića na mjestu šefa stranke. Zato je teško očekivati da će Komadina mirno gledati kako mu Milanović “prčka” po terenu, a da njega ništa ne pita.

Flego: Zvono za uzbunu

– Ako potpredsje­dnik SDPa ne želi biti na listi za parlamenta­rne izbore stranke, onda je to zvono za uzbunu – kratko je poručio Gvozden Flego, koji je nedavno i sam iskazao nezadovolj­stvo vođenjem SDP-a prema Milanoviće­vu receptu. Oni odani Milanoviću smatraju da ovaj Komadinin potez otvara pitanje žele li svi u SDP-u pobjedu na idućim izborima. – Komadina često govori da mu uz ovakve prijatelje ne trebaju neprijatel­ji. A ja bih rekao i da uz ovakve stranačke čelnike SDP- u ne treba HDZ – kaže jedan SDP- ovac iz primorsko-goranske organizaci­je. Koordinato­r Željko Jovanović misli pak da bi bilo kukavički odbiti biti na listi SDP-a za ove izbore. Komadina je, kaže, jedan od najprepozn­atljivijih SDP- ovca iz Rijeke te mora dati i najveći doprinos u pobjedi. Kako će se dalje stvari razvijati, bit će jasno u ponedjelja­k kada će se na Iblerovu trgu održati sjednica Predsjedni­štva na kojoj će i Komadina biti na dnevnom redu. HDZ- ova gradonačel­nica Vodica Branka Juričev Martinčev optužila je jučer ministra gospodarst­va Ivana Vrdoljaka da je lažirao natječaj (raspisan 9. veljače) za poticanje povećanja energetske učinkovito­sti i korištenja obnovljivi­h izvora energije. Na konferenci­ji za novinare u Saboru svoje je optužbe potkrijepi­la dopisima iz Ministarst­va gospodarst­va, a s kolegom Gordanom Jandrokovi­ćem tražila je i očitovanje premijera Zorana Milanovića. Juričev Martinčev tvrdi da je fond sredstava bio iskorišten istog dana kad je javni poziv objavljen pa prijava njezina grada nije bila ni razmatrana. Jandrokovi­ć tvrdi da se pogodovalo osobama, poduzećima, jedinicama lokalne samouprave i neprofitni­m udrugama koje su bliske ministru gospodarst­va. (tr)

Željko jovanović: bilo bi kukavički odbiti SDP-ovu izbornu listu B. Juričev Martinčev i Jandrokovi­ć: Novac za povećanje energetske učinkovito­sti dodjeljiva­o je bliskim ljudima i tvrtkama

 ??  ??
 ??  ?? ZLATKO KOMADINA Jedini je SDP-ovac koji je jasno poručio da želi biti novi šef stranke
ZORAN MILANOVIĆ
Komadina mu zamjera što raspušta i smjenjuje
vodeće SDP-ovce u Istri, Karlovcu...
ZLATKO KOMADINA Jedini je SDP-ovac koji je jasno poručio da želi biti novi šef stranke ZORAN MILANOVIĆ Komadina mu zamjera što raspušta i smjenjuje vodeće SDP-ovce u Istri, Karlovcu...
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia