Večernji list - Hrvatska

Volim jela koja se jedu žlicom. Ako dnevno ne pojedem juhu, kao da nisam jeo. Jedem puno povrća, mlijeko, sir, vrhnje...

-

mliječne proizvode. Često sam na trešnjevač­kom placu i već me tamo svi znaju. Bilo je zanimljivo jer sam jedan dan išao na tržnicu s jednom prijatelji­com iz Makedonije. Šokirala se kada je vidjela da su cijene voća i povrća triput više nego kod nje. A ja joj kažem da je u Zagrebu drugačiji standard pa su i drugačije cijene. A imate li neke omiljene restorane u Zagrebu? – Često odem u Magazinsku klet, a postoje i dvije pizzerije u koje volim otići. Jedna je na Trešnjevci, a jedna u Cvjetnom naselju. Što od pečenja najviše volite jesti? – Janjetinu. I mora biti topla. Nikako ne volim hladnu. Neki kažu da je to specijalit­et. Za mene nije. Gdje sam jeo najbolju janjetinu? Ovog ljeta kada sam bio na rukometnom kampu Jasmina Mrkonje na Vlašiću. Tu su oni planinski janjci koji pasu pod ručnom kočnicom. Jednom sam jeo dobru janjetinu u srpskoj Požegi. Tamo se radi na jedan čudan način. Prvo iskopaju rupu u zemlji, naprave vatru i, kada ostane žar, onda se stavlja janjetina u veliku tavu sa svim mogu- ćim voćem i povrćem koje je u tom trenutku aktualno i onda se sve to poklopi. Ne možete vjerovati kako je to ukusno. Ta janjetina se jednostavn­o topi u ustima – rekao je Vujović. Usporedno s treniranje­m PPD Zagreba, Vujović je i izbornik Slovenije. Jasno, mnogi su ga vidjeli i htjeli na klupi hrvatske reprezenta­cije. No očigledno je bilo prerano za tako nešto. – Pa to sa Slovenijom ispalo je onako iznenada. Rekao sam zašto ne? Pratim najbolje slovenske igrače koji igraju u inozemstvu, planiram, razmišljam. Uskoro će EHF vikend, onda sam dogovorio prije Europskog prvenstva dvije prijateljs­ke utakmice s Hrvatskom. Jedna će se igrati 8. siječnja 2016. u Umagu, druga u Kopru dan kasnije. Dogovorit ću i dvije utakmice protiv Makedonije. Slovenija je jedna dobra, kreativna reprezenta­cija. Ponekad su u nekim rješenjima prebrzi pa ih treba malo usporiti – istaknuo je Vujović.

Pamti tučnjavu u Bitoli

Slovenija ima jako tešku skupinu na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Igra u skupini sa Španjolsko­m, Švedskom i Njemačkom. Prva tri idu dalje. – Vjerujem da možemo proći u drugi krug. Da ne vjerujem, ne bih bio izbornik – istaknuo je Vujović. Pomoćni trener trebao mu je biti Branko Tamše, trener Pivovarne Lako kojeg je nedavno pobijedio u taktičkom nadmudriva­nju u 2. kolu Lige prvaka. No klub je odlučio ne pustiti Tamšea jer ne mogu za njega naći kvalitetnu zamjenu. Tako za sada Vujovićev pomoćnik ostaje samo Uroš Šerbec, bivši reprezenta­tivac. Vujović je kao igrač bio dosta prgave naravi. I danas se prisjeća incidenta na prvenstven­oj utakmici u Bitoli. – Uh, atmosfera je bila jako, jako vruća. Cijela utakmica igrana je u vrlo napetom ozračju. Na kraju utakmice postigao sam pogodak. Ne znam je li bio za neodlučen rezultat ili za pobjedu, ali ga zapisnički stol nije odmah upisao. Poludio sam. Uletio sam na zapisnički stol, neki gledatelji su reagirali pa sam uletio i među njih. Nastala je opća tučnjava – prisjeća se Vujović. I kao trener bio je “nezgodan”. Posebice u Makedoniji kada je bio trener Vardara. Zbog napada na suca bio je kažnjen godinom suspenzije. Kaznio ga je i EHF zbog incidenta na utakmici Vardar – Magdeburg. No u Zagrebu se nekako primirio. – Ostario sam. Ne da mi se više – znao je reći. Je li ga nešto posebno naljutilo u posljednje vrijeme? – Da. Jako sam se naljutio na organizaci­ju smještaja u Brestu. Upozoravao sam čelnike SEHA lige da je hotel u Bjelorusij­i neadekvata­n za ovu vrstu natjecanja. Nisu me uzeli za ozbiljno i moja se momčad tamo otrovala hranom – zaključio je Vujović.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia