Večernji list - Hrvatska

Dva danska ‘grincha’ uništila lijepu bajku

Gjeding i hansen Lani su fućkali i četvrtfina­le SP-a u Kataru protiv Poljske (22:24). Isključili su Kopljara u ključnom trenutku

- damir Mrvec damir.mrvec@vecernji.net

Zagrebačku rukometnu bajku koja, bez obzira na poraz od Veszprema (20:21), traje i dalje, pokvarila su dva danska “grincha”. Suci Gjeding i Hansen pokvarili su još jedan rukometni spektakl u zagrebačko­j Areni. Drznuli su se tako loše suditi pred 15.000 gledatelja koji su došli gledati vrhunski rukomet, koji su došli bodriti svoju momčad u nastojanju da konačno, nakon 15 godina, pobijede Veszprem.

Što su tek radili goluži

– Toliko mi je mrzak taj mađarski klub da bih rado mijenjao sve pobjede za jednu protiv njih – rekao je jedan gledatelj nakon gorkog poraza. Gjeding i Hansen četvrti put zaredom oštetili su hrvatski rukomet. Njih dvojica fućkala su lani zagrebašim­a na gostovanju kod PSG-a. Tamo im nije bio problem domaćinski suditi, tamo im nije bio problem dati Parižanima pet-šest lopti, taman za lijepu pobjedu od 27:22. Još je gore s njima prošao Slavko Goluža kao izbornik Hrvatske. Danci su mu sudili protiv Francuske na Europ- skom prvenstvu u Danskoj 2014. godine. Naravno, Francuzi su pobijedili sa 27:25, uz velik broj pogrešaka na našu štetu. Zanimljivo je da smo tim porazom bili drugi u skupini pa smo u polufinalu igrali s domaćinom Danskom gdje baš nismo imali previše šanse za pobjedu. Ispada da su danski suci sudili u korist svoje reprezenta­cije. Lani su fućkali i četvrtfina­le Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Poljske (22:24). Ključni trenutak bio je kada su isključili Marka Kopljara, ni krivog ni dužnog. Na isti način su u subotu navečer svirali sedmerce za goste, na isti su način isključiva­li “plinare”, na isti način nisu sudili probijanja mađarskih igrača. – Odustali smo od službene žalbe. Bio bi to uzalud bačen novac, kako je rekao naš trener. Ali napisat ćemo pismo. Onako, kulturno ćemo zamoliti da nam više ne sude – rekao je Ante Ančić, direktor kluba koji kao i većina igrača nije mirno spavao. – Dugo, dugo nisam mogao zaspati. Sav dugogodišn­ji trud pokvare suci. A mi smo klub koji igra isključivo s domaćim igračima, mi smo klub koji je dvije godine najgledani­ja momčad Lige prvaka. Pitam se tko ima pravo pokvariti atmosferu u Areni, tko ima pravo tako loše suditi pred 15.000 naših navijača i još 500 mađarskih? Lani smo dobili pohvale za najbolje organizira­nu utakmicu Lige prvaka, onu četvrtfina­lnu protiv Barcelone. I zato nismo ovako nešto zaslužili – rekao je gotovo u jednom dahu Ante Ančić.

nejednak kriterij

Nije lako ni igračima. – Mislio sam da ću biti pametniji nakon prespavane noći, ali nisam. Stalno mi se vrti taj film kako smo vodili sve do posljednje minute i onda izgubili. Uh, imali smo veliku priliku da ih konačno pobijedimo. Suđenje inače ne volim komentirat­i, ali siguran sam da su nam više odmogli nego pomogli – rekao je Tin Kontrec koji je vrlo brzo dobio dvaput po dvije minute isključenj­a. – Suci su na početku uzeli jedan čudan kriterij. Nisu dozvoljava­li mušku igru. Onda su nastavili tim kriterijem, ali je on vrijedio samo za nas. Nema veze, vratit će nam se ovaj poraz već negdje drugdje. Nismo “potonuli” i već ćemo u utorak u Banjoj Lluci pokazati da smo pravi ove sezone – istaknuo je Tin Kontrec.

Zagrebaši u utorak na novoj kušnji – gostuju kod Borca koji vodi Dvoršek

 ??  ?? domagoj pavlović mađarski igrači nisu bili nimalo
nježni
domagoj pavlović mađarski igrači nisu bili nimalo nježni

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia