Večernji list - Hrvatska

Igor Pamić: Nikad bolji Hajduk, ali Dinamo će biti prvak

Dragulji Vlašić se na 18. rođendan poigrao s gostima, Kalinić srušio Subašića

- Ozren Maršić

Tenk s najnovijom tehnologij­om, to je Nikola Vlašić koji je u utakmici protiv Istre proslavio 18. rođendan. Ušao je u svijet punoljetni­h, ali nogomet već dugo igra kao da je iza njega pet-šest sezona seniorskog nogometa. Smješka se brk Joška Vlašića, koji je sinu Nikoli prije deset godina predvidio europske neslućene visine. Kako igra, vrlo brzo će doći taj dan.

Odgovara mu pozicija

- Odgovara mu ova pozicija. Za mene on nije iznenađenj­e, već potvrda onog što vidim na treningu - kazao je Damir Burić. I protiv Istre je Vlašić dominirao, poigravao se s obranom gostiju kao nekakav lutajući špic, bio je ključni igrač u pobjedi Hajduka od 3:0 (3:0). Kada je izlazio u 80. minuti, Poljudom se orio pljesak, Torcida je pjevala “sretan ti rođendan”, Vlašić im je uzvratio pljeskom. Zvijezda je rođena... Hajduk izgleda odlično, besprijeko­rno, stigao je na bod iza Dinama, u seriji je od devet utakmica bez poraza. Plan držanja priključka je u aktivi, Damir Burić želi nervoznim činiti Zorana Mamića i društvo iz Maksimira. U svom naumu i te kako uspijeva. Istra je u Poljudu razbijena već nakon desetak minuta. Na semaforu je u 10. minuti svijetlilo 2:0, Igor Pamić poželio je u samom početku zamijeniti svih jedanaest igrača, tako mu je izgledala momčad. - Što ću komentirat­i nakon tri komada. S lakoćom primamo golove. Apelirao sam na igrače da ne padnu u prvih dvadesetak minuta. Bio sam miran, što sam trebao. Sjedite vi na klupu i skačite nakon 3:0 u pola sata. Moj odlazak? Svatko ima pravo na svoje mišljenje, dajem im za pravo da viču, a o mojoj sudbini će odlučivati gazda Michael Glover. Hajduk nikada nije bolje izgledao, barem po mom nogometnom viđenju, ali ipak mislim da će Dinamo biti prvak. Što ću vam lagati. Više je razloga - kaže Pamić. Vlašić je za vodstvo Hajduka od 1:0 u 8. minuti iskoristio odličnu loptu Caktaša, prošao preko lijeve strane i ubacio, a stoper gostiju Gojković natrčao je na loptu i svladao Ivešu. Dvije minute poslije opet je na sceni Vlašić. Ismijao je zadnji red Istre, predriblao sve one koji su bili ispred njega i onda dao odličnu povratnu loptu za natrčalog Jeffersona. Brazilac je topovski zakucao loptu u mrežu. Lovre Kalinić nije imao previše posla, dvoboj s Istrom ostat će mu u sjećanju kao utakmica u kojoj je postao Hajdukov rekorder.

Zabio i Caktaš

U 8. minuti utakmice došao je do 459 minuta bez primljenog gola i tako srušio rekord Danijela Subašića (458 minuta, sezona 2009./2010.). I dalje je bez primljenog gola, sad je na 631 minuti. Na 3:0 povisio je Caktaš iz jedanaeste­rca u 30. minuti. Juranović je šutirao, a lopta je u ruku pogodila Hadžića.

 ??  ?? slavlje splićani već devet utakmica ne znaju za
poraz
slavlje splićani već devet utakmica ne znaju za poraz
 ?? Miranda cikotić/pixsell ?? Brazilac jefferson zabio je drugi pogodak
Miranda cikotić/pixsell Brazilac jefferson zabio je drugi pogodak

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia