Večernji list - Hrvatska

Marin zabio 19 asova, Lopez bolji i treći put

RAspored Sljedeći tjedan Marin i Borna Ćorić nastupaju u Tokiju, a Karlović u Pekingu

- Anton Filić

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ostao je bez finala ATP turnira u Shenzhenu nakon što ga je u polufinaln­om dvoboju porazio Španjolac Guillermo Garcia Lopez sa 1:6, 7:5, 6:3, uz 19 Marinovih asova.

Kiša prekidala dvoboj

Kiša je znatno omela našeg najboljeg tenisača u naumu da u Kini konačno dođe do finala u kojem nije bio još od turnira u Moskvi 2014., koji je i osvojio pobijedivš­i u finalu Bautistu Aguta. Ovaj put, dvoboj koji se trebao igrati u subotu zbog kiše je najprije odgođen za nedjelju, a potom je još jednom prekinut pri Španjolčev­u vodstvu od 1:0 u trećem setu. Marin je propustio nekoliko dobrih prilika da dvoboj usmjeri u svoju korist. Pri omjeru 6:1, 4:4 imao je break-priliku za vodstvo od 5:4, a pri omjeru 5:6 u drugom setu propustio je vodstvo od 40:15 za ulazak u tie-break. Garcia Lopez opet se pokazao kobnim za Marina, ovo je bila njegova treća pobjeda u međusobnim dvobojima uz samo jedan uspjeh našeg tenisača. Španjolac je ušao u svoj deveti finale, dok bi Čiliću to trebao biti 23. (Ima 13 naslova.). Marin je u Shenzhenu nastupio u četvrtom ATP polufinalu ove godine i doživio je četvrti poraz te još uvijek čeka svoj prvi finale u 2015.

slijedi nastup u Tokiju

Sljedeći tjedan Marin će igrati na turniru u Tokiju (nagradni fond od 1,4 milijuna USD), bit će šesti nositelj, a u prvom kolu čeka kvalifikan­ta. Na istom turniru nastupit će i Borna Ćorić koji je za suparnika dobio drugog no- sitelja, najboljeg japanskog tenisača Keija Nishikorij­a. Ivo Karlović nastupit će na mnogo jačem turniru u Pekingu (3,9 milijuna USD), a prvi suparnik bit će mu upravo Čilićev egzekutor španjolac Guillermo Garcia Lopez. U ženskoj konkurenci­ji turnira u Pekingu Hrvatsku će predstavlj­ati Mirjana Lučić-Baroni, a ždrijeb joj je za suparnicu dodijelio Rumunjku Irinu Cameliju Begu.

mirjana LučićBaron­i u Pekingu će igrati protiv Rumunjke Begu

 ??  ?? MArIn čIlIć
Španjolac Garcia lopez
6, slavio je sa 1:
7:5, 6:3
MArIn čIlIć Španjolac Garcia lopez 6, slavio je sa 1: 7:5, 6:3

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia