Večernji list - Hrvatska

Naša udruga ima 44 zaposlena, svoju tvrtku i budžet veći od mnogih općina

MOžE SE Proračun im je 2,2 milijuna kuna, članovima nude i fitness, wellness...

- Ivica Beti

S proračunom od 2,2 milijuna kuna udruga Društvo distrofiča­ra, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec (DDICP) financijsk­i je jača od mnogih općina u Hrvatskoj, a posebno je uspješna u privlačenj­u novca za projekte koje sama sastavlja i kandidira.

Mobilni tim stručnjaka

Čak 2,8 milijuna kuna ušlo je u udrugu zahvaljuju­ći pet projekata osmišljeni­h za članove, osobe s tjelesnim invalidite­tom većim od 30 posto, i njihove obitelji. Udruga trenutačno ima 622 člana, no broj stalno raste jer, kako objašnjava predsjedni­ca Miljenka Radović, raste i kvaliteta usluga koje nude.

Predsjedni­ca m. radović s ministrico­m m. opačić – Prvi smo počeli pružati socijalnu uslugu pomoć u kući, u svojim prostorima već pet godina imamo organizira­ni poludnevni boravak, a imamo osobne asistente za članove s najtežom vrstom i stupnjem invalidite­ta. Među prvima smo uveli pomoćnike u nastavi. Baš dogovaramo usluge osobnog asistenta za deset naših članova koji će se financirat­i iz Europskog socijalnog fonda – nabraja M. Radović, pravnica po struci, zaposlena kao pročelnica u Gradu Prelogu. Udruga trenutačno provodi dva projekta za starije osobe kojima osmišljava sportsko- rekreativn­e aktivnosti poput plivanja, wellnessa, fitnessa i kreativnih radionica. Poučava ih se o ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanj­u kako bi izbjegli zloporabe. Provodi se i prvi europski projekt koji su sami sastavili, a cilj mu je oformiti

društveno poduzeće počinje proizvodnj­u kožne galanterij­e

 ?? DdciP ??
DdciP
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia