Večernji list - Hrvatska

Čačić: Nikad nisam vodio bez publike, ne bojim se

IMa PrviH 11 U igri protiv Bugara Pivarić i Pjaca bit će naša snaga na lijevoj strani

- Igor Flak

Uoči dodjele Večernjako­ve nagrade najboljem nogometašu godine, Ante Čačić zamolio je za jedno pojašnjenj­e: – Kada sam govorio o bojkotu navijača, želio sam naglasiti da na našim stadionima nije mjesto onima koji su palili baklje na San Siru, onima kojima je na pamet palo da crtaju svastiku u Splitu. Zbog toga bih samo zamolio da se precizno prenese da sam govorio o huliganima. A navijači su nešto drugo. Čačića ljuti to što se ne vrednuje njegov dosadašnji rad.

Žao mi je unuka

– Trener sam dugo, radio sam pošteno. I ničega se ne bojim, nijednog izazova, nijedne utakmice. Ovo je lijepa prilika da pokažem što sam naučio u nogometu. Navijača neće biti u subotu, je li vam to prvi put da ćete voditi momčad u utakmici bez publike? – Da, nikada nisam vodio momčad u utakmici bez gledatelja. Dobro, bilo ih je nekada s tek nekoliko ljudi u publici, ali u utakmici bez gledatelja još nisam sudjelovao. Mario Mandžukić došao je u Zagreb, ali ne može pomoći. Koliko je ozljeda ozbiljna, hoće li unuk, koji obožava Mandžu, biti tužan? – Pa ozbiljnija je nego što se to činilo u prvi trenutak. Da smo nešto forsirali, vjero- jatno bi Mario bio izgubljen na mjesec- dva. A unuk će pričekati, nadam se da će uživati u Mandžinim utakmicama na EP-u sljedeće godine u Francuskoj. Novi izbornik, koji će premijeru imati u maksimirsk­oj kući duhova, ima sastav za subotu.

više priča s igračima

– Još imamo dva treninga, stoga vam mogu reći ono što mi je sad u glavi. Ne želim to skrivati. Još moram vidjeti kako će se osjećati Pivarić, no poznaje ambijent, zna svaku travku na stadionu. Pjaca i on trebali bi biti ta naša snaga po lijevoj strani. Čačić je dobro raspoložen, rekao je da je u posljednji­h nekoliko dana osjetio dobro ozračje u reprezenta­ciji. Za razliku od svoga prethodnik­a Nike Kovača, novi šef vatrenih popustio je sa stegom u slobodno vrijeme igrača. Rad i predanost naglašeno traži na treningu. A na utakmici s Bugarskom u subotu trebala bi istrčati ova jedanaesto­rica: Subašić – Srna, Vida, Ćorluka, Pivarić – Kovačić, Modrić – Perišić, Rakitić, Pjaca – Kalinić.

kada sam govorio o bojkotu, mislio sam na bojkot huligana, a ne navijača

 ??  ?? Hrvatski reprezenta­tivci trening su odradili u dobrom raspoložen­ju
Hrvatski reprezenta­tivci trening su odradili u dobrom raspoložen­ju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia