Večernji list - Hrvatska

Bandić krivi Švaljek, ona tvrdi to nije istina

Branko horvat Umjesto ATP turnira organizira­t ćemo challenger na Šalati

- Damir Mrvec

Nakon razočarava­jućih nastupa na Europskom prvenstvu 2014. godine (ispale nakon tri poraza u skupini) te ispadanja u kvalifikac­ijama za SP, rukometaši­ce Hrvatske konačno su nas malo razveselil­e. U prvoj utakmici kvalifikac­ija za EP izabranice Gorana Mrđena pobijedile su u Umagu Sloveniju sa 27:19. – Iskreno, malo sam se bojala ove utakmice. Ovo je potpuno nova reprezenta­cija. No već moramo razmišljat­i o Makedoniji kod koje gostujemo u subotu. Mislim da smo kvalitetni­je od njih. Naravno, ne smijemo ih podcijenit­i. To nikako – rekla je Andreja Penezić koja je s deset pogodaka bila naša najbolja igračica protiv Slovenije. Zanimljivo je da će Penezić protiv Makedonije odigrati 150. utakmicu u dresu hrvatske reprezenta­cije, a Katarina Ježić imat će pedeseti nastup. (dm) Zagreb i Hrvatska ostali su bez velikog sportskog događaja. Nakon deset godina teniski Zagreb Indoors seli se u Sofiju. Bugarska će se tako prvi put naći među državama koje se mogu pohvaliti da su domaćini ATP turnira. A u tih deset godina u Zagrebu su igrali velikani poput Novaka Đokovića, Andyja Murraya, Stana Wawrinke, Marina Čilića, Ivana Ljubičića, Ivana Dodiga, Ive Karlovića...

ostali bez garancija

– Hrvatska publika uživala je u istinskom tenisu, a mladi naraštaji imali su rijetku priliku zaigrati s profesiona­lnim igračima i osjetiti pravu turnirsku atmosferu. Doveli smo CNN u Zagreb, na pet kontinenta u više od 160 zemalja svijeta, slika Zagreba i TV prijenosi obišli su svijet. Veliko srce organizato­ra i partnera stvorili su ugođaj o kojem će se još dugo pričati – rekao je Branko Horvat, direktor turnira, dodavši: – Nažalost, slutio sam da će se ovako nešto dogoditi. Ove smo godine imali velikih problema s organizaci­jom jer nam je Grad u posljednji trenutak otkazao sredstva. Zbog toga nismo mogli izvršiti sve obaveze prema dobavljači­ma. Kada su nas iz ATP-a tražili garancije za sljedeću godinu, nismo im mogli dati – rekao je Horvat. I što sada? – Ništa, ideja je da u svibnju organizira­mo ATP Challenger. I to na Šalati. Nekad se taj turnir zvao Zagreb Open. Ali bez pomoći grada nećemo moći ni taj turnir organizira­ti. Nadam se da će Zagrepčani ipak gledati ne vrhunski, ali barem dobar tenis – zaključio je Branko Horvat.

problemi sa sponzorima

Zagrebački gradonačel­nik Milan Bandić pronašao je krivca za gašenje teniskog turnira. Okrivio je bivšu zamjenicu Sandru Švaljek. – Zamjenica koju sam ovlastio da me mijenja šest mjeseci dok sam bio odsutan nije u proračun za 2015. uvrstila sredstva za Zagreb Indoors – istaknuo je Bandić. Bivša zamjenica Švaljek nije mu ostala dužna: – Gradonačel­nik je iznio samo dio istine. Drugi je dio da je i on sam imao velikih problema s pronalažen­jem sredstava za turnir. Organizato­ri, privatni poduzetnic­i, sav su teret financiran­ja prebacival­i na Grad. Ni gradonačel­nik nije bio sklon izdvajati toliko novca za turnir koji nije generirao velika sredstva.

Najbolja hrvatska rukometaši­ca u subotu će odigrati 150., a Katarina Ježić 50. utakmicu za hrvatsku reprezenta­ciju u subotu igramo protiv makedonije koja je izgubila od Crne Gore (14:21)

 ??  ?? Pogledi u nebo nisu bili dovoljni – Milan Bandić i Branko Horvat
Pogledi u nebo nisu bili dovoljni – Milan Bandić i Branko Horvat

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia